Αρχική Υγεία Άγνοια για τις επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία των παιδιών

Άγνοια για τις επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία των παιδιών

Πολλοί καπνιστές αγνοούν ότι η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε κλειστό χώρο εκθέτει τα παιδιά στη νικοτίνη και αφήνει υπολείμματά της στις επιφάνειες, σύμφωνα με αμερικανική δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής στο Σαν Φρανσίσκο, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στη δημοσκόπηση που έκανε το 2015 ο επίκουρος καθηγητής Ψυχολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μισσιπί, Ρόμπερτ Μακ Μιλλεν, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 3.000 ενήλικες και διαπιστώθηκε ότι, το 68% δεν επέτρεπε τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου στο σπίτι τους, πάνω από τα τρία τέταρτα απαγόρευε τη χρήση εντός του αυτοκινήτου και πάνω από οκτώ στους δέκα δήλωσαν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν θα πρέπει να επιτρέπονται σε χώρους που ισχύει η απαγόρευση του καπνίσματος. Επίσης, τρία τέταρτα του δείγματος δήλωσαν ότι ήταν απαράδεκτο για τους γονείς να κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου μπροστά στα παιδιά τους.

Όμως, πολλοί ενήλικοι δεν γνώριζαν τους πιθανούς κινδύνους από την χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Μόνο το 37% γνώριζε ότι ο ατμός περιέχει νικοτίνη ή ότι η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε κλειστό χώρο συντελεί σε εναπόθεση νικοτίνης στις επιφάνειες. Περίπου οι μισοί δεν γνώριζαν ότι η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου κοντά σε παιδιά τα εκθέτει στη νικοτίνη.

Ακόμα, οι καπνιστές, οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου, οι άνδρες και τα άτομα 18-24 ετών με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και οι ενήλικοι χωρίς παιδιά, ήταν λιγότερο πιθανό να απαγορεύουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο σπίτι τους ή να τάσσονται υπέρ περιορισμών στην χρήση του.

Οι καπνιστές, οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου και τα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο ήταν λιγότερο πιθανόν να πιστεύουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά. Οι ηλικιωμένοι και ενήλικοι με παιδιά στο σπίτι ήταν πιθανότερο να μην είναι σίγουροι για τους πιθανούς κινδύνους.

«Οι γονείς θα πρέπει να είναι ενήμεροι των κινδύνων που απορρέουν από το άτμισμα για την υγεία των παιδιών και πρέπει να απαγορεύουν γενικώς τα καπνικά προϊόντα στο σπίτι και το αυτοκίνητο» υπογραμμίζει ο Δρ Μακ Μιλλεν….

Προηγούμενο άρθροΠλατφόρμα Jazz and World Music Shocase στο Ριάλτο
Επόμενο άρθροΤο παλιό ερηπωμένο νοσοκομείο του Αμιάντου, απολαύστε το video από το CYFA