Αρχική Τεχνολογία Ένας στους τρεις νέοι είναι τόσο «κολλημένοι» με τα κινητά τους ώστε...

Ένας στους τρεις νέοι είναι τόσο «κολλημένοι» με τα κινητά τους ώστε ξυπνούν στη μέση της νύχτας για να τα ελέγξουν

Ένας στους τρεις νέοι είναι τόσο «κολλημένοι» με τα κινητά τους ώστε ξυπνούν στη μέση της νύχτας για να τα ελέγξουν, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Όπως έδειξε, πολλοί φοβούνται τόσο πολύ μη χάσουν κανένα μήνυμα, ώστε ελέγχουν τα smartphones τους τη νύχτα, παρότι η τακτική αυτή δημιουργεί συχνά-πυκνά καυγάδες με το έτερόν τους ήμισυ που μοιραία αναρωτιέται από ποιον είναι το μήνυμα μέσ’ τη μαύρη νύχτα και γιατί είναι απαραίτητο να απαντηθεί επιτόπου.

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο στους νεαρούς ενήλικες: στις ηλικίες 18-24 ετών σχεδόν οι μισοί άνδρες και γυναίκες ελέγχουν το κινητό τους τη νύχτα.

Στη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Deloitte, συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 εθελοντές ηλικίας άνω των 18 ετών οι οποίοι απάντησαν αναλυτικά σε ερωτήματα για τις συνήθειές τους σε ό,τι αφορά το κινητό τους.

«Τα κινητά τηλέφωνα επιτρέπουν στους χρήστες τους να βρίσκονται σε επαφή με οτιδήποτε συμβαίνει ή λένε ή ποστάρουν άλλα άτομα, και αυτό συμβαίνει οποιαδήποτε ώρα της μέρας ή της νύχτας», δήλωσε ο κ. Πωλ Λη επικεφαλής του τομέα Τεχνολογίας, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης & Τηλεπικοινωνιών της εταιρείας.

Ωστόσο «η κατάχρηση των κινητών είναι παροδική και άγεται από το γεγονός ότι είναι σχετικά νέο είδος. Σιγά-σιγά συνηθίζουμε την ύπαρξη αυτής της τεχνολογίας, η οποία ας μην ξεχνάμε είναι μόλις εννέα ετών και, όπως συμβαίνει με όλα τα νέα μας αποκτήματα, στην αρχή αντιδρούμε υπερβολικά στην παρουσία τους και αργότερα τη μειώνουμε».

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι οι τέσσερις στους πέντε έχουν πλέον «έξυπνα» κινητά, αλλά ο ένας στους τρεις (το 31%) δεν τα χρησιμοποιεί τόσο για να μιλάει όσο για τις λοιπές λειτουργίες τους αφού -όπως δήλωσαν- κατά την εβδομάδα πριν από τη δημοσκόπηση δεν είχαν κάνει ούτε ένα κλασικό τηλεφώνημα με αυτά!

Πηγή : Web Only…

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Λευκωσίας κάνει το αυτονόητο, δίνει κίνητρα για να ανοίξουν νέες επιχειρήσεις όταν στη Λεμεσό κάνουν το ανάποδο
Επόμενο άρθροΗ Ελευθερία Αρβανιτάκη διαβάζει παραμύθια για το 5o Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού