Αρχική Τελευταία Νέα Έτοιμο και το Δημοτικό Κέντρο Εικαστικών Τεχνών – Αποθήκες Παπαδάκη, παραδίδεται σύντομα

Έτοιμο και το Δημοτικό Κέντρο Εικαστικών Τεχνών – Αποθήκες Παπαδάκη, παραδίδεται σύντομα

image
image
image
image
image
image

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να παραδοθεί στον Δήμο Λεμεσού και το “Δημοτικό Κέντρο Εικαστικών Τεχνών –  Αποθήκες Παπαδάκη”. Το κτηριακό συγκρότημα θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς και θα αποτελέσει τον προθάλαμο και το επίκεντρο της καλλιτεχνικής γειτονιάς που θέλει να δημιουργήσει ο Δήμος Λεμεσού.

ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣΤο συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα, πρόκειται για παλιές αποθήκες, βρίσκεται στην οδό Σαλαμίνος στην καρδιά της πόλης μας και κοντά στον παραλιακό δρόμο και είναι μια δωρεά του Στάθη Παπαδάκη στον Δήμο Λεμεσού. Για την προσφορά του στην πόλη μας με την παραχώρηση του κτηριακού συγκροτήματος των παλιών αποθηκών, συνολικής αξίας 1,4 εκατομμυριών ευρώ, ο δήμος Λεμεσού έχει ανακυρήξει τον κύριο Παπαδάκη, σε ευεργέτη της Λεμεσού ενώ σήμερα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ.

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣΤο κέντρο θα φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις διεθνούς φήμης καλλιτεχνών και θα αποτελεί το επίκεντρο της καλλιτεχνικής γειτονιάς την οποία ο δήμος Λεμεσού οραματίζεται να δημιουργήσει στην περιοχή που εμπερικλίεται από την πλατεία Ηρώων και μέχρι και την Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη.

Στην εν λόγω περιοχή λειτουργούν αρκετά κέντρα ή καταστήματα ανθρώπων που ασχολούνται με ποικίλες μορφές τέχνης, όπως ο σχεδιασμός ρούχων, τα ψηφιδωτά, το βιτρό, η ζωγραφική κ.α. Σημειώνουμε ακόμη την παρουσία σε κοντινή απόσταση και του μουσείου Λαικής Τέχνης….