Αρχική ΤΕΠΑΚ Ακαδημαϊκοί του Κέντρου Κοινωνικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσίασαν το έργο...

Ακαδημαϊκοί του Κέντρου Κοινωνικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσίασαν το έργο τους στη Μαδρίτη

Ακαδημαϊκοί του Κέντρου Κοινωνικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (http://www.socialcomputing.eu/) παρουσίασαν το έργο τους στη Μαδρίτη στο πλαίσιο της δεύτερης συνάντησης του ερευνητικού έργου NOTRE, που συντονίζει το ΤΕΠΑΚ. Κύριος στόχος του ευρωπαϊκού έργου NOTRE είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου που θα ενισχύσει το δυναμικό του νεοσύστατου Κέντρου Κοινωνικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και θα τονώσει την επιστημονική του αριστεία και καινοτομία στους τομείς των κοινωνικών επιστημών και της πληροφορικής.

image

Το έργο NOTRE σηματοδοτεί μια στενή συνεργασία μεταξύ του δικτύου του Ερευνητικού Κέντρου Κοινωνικής Πληροφορικής του ΤΕΠΑΚ με τέσσερις κορυφαίους, διεθνείς οργανισμούς (από Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία και Ελβετία) που ειδικεύονται στα ακόλουθα θέματα:

(α) κοινωνικά δίκτυα και η ανάλυση τους,

(β) ψυχαγωγία, παιχνίδια, εικονική πραγματικότητα και εκπαιδευτικές τεχνολογίες,

(γ) κοινωνική πληροφορική για κοινωνική ένταξη, και

(δ) κοινωνική πληροφορική και κοινωνική αλλαγή.

image

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις των IMDEA Networks και UC3M­DΕI Lab, όπου τα μέλη των δύο οργανισμών παρουσίασαν τις τρέχουσες εργασίες τους στους τομείς της οπτικοποίησης δεδομένων, επαυξημένης πραγματικότητας και των δικτύων γενικότερα. Αυτές οι παρουσιάσεις άνοιξαν τη συζήτηση μεταξύ των μελών του έργου και πυροδότησαν νέες ιδέες για πιθανές συνεργασίες. Τέλος, η συνάντηση έκλεισε με επιτυχία με τη δημόσια εκδήλωση DataBeers NOTRE, όπου ακαδημαϊκοί του ΤΕΠΑΚ και ομιλητές από την κοινοπραξία του NOTRE και start­up εταιρείες της Ισπανίας παρουσίασαν τα έργα τους που σχετίζονται με την κοινωνική πληροφορική.

image

Η μορφή αυτής της εκδήλωσης (δυναμική και προσιτή σε ένα κοινό, ακαδημαϊκό και μη­ακαδημαϊκό) επέτρεψε μια ανοικτή ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των start­ups, των ομιλητών και των συμμετεχόντων.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν παρουσιάσεις σχετικές με την κοινωνική πληροφορική που αφορούν την ανάκτηση δεδομένων από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τα εργαλεία/τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες επιχειρησιακές ευκαιρίες….