Αρχική Τελευταία Νέα Ανακοίνωση της νεοσυσταθείσας κίνησης, «Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»

Ανακοίνωση της νεοσυσταθείσας κίνησης, «Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»

Την 18η Δεκεμβρίου καλούμαστε να εκλέξουμε τους νέους αντιπροσώπους της πόλης μας για το Δημοτικό Συμβούλιο. Με αφορμή τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρίσκουμε την ευκαιρία να απευθυνθούμε σε όλους εσάς, τους συνδημότες και τις συνδημότισσες μας, με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας.

Φιλοδοξούμε η ανακοίνωση αυτή να μην αποτελέσει μέρος μιας τυπικής διαδικασίας έκθεσης ιδεών και δήθεν επαναστατικών λόγων, αλλά η ουσιαστική αφετηρία κοινών αγώνων για την προστασία και την ανάπτυξη της πόλης μας.

Η «Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη κίνηση που προσδοκεί να δώσει φωνή στους πολίτες της Λεμεσού και έχει ως στόχο να εργαστεί για την ανάπτυξη της πόλης. Δεν αποτελεί πολιτικό κόμμα, δεν εκπροσωπεί και δεν ενεργεί κάτω από κάποιο κόμμα, ούτε δύναται να γίνει στην πορεία κομματικός σχηματισμός. Της Δημοτικής Ομάδας της κίνησης «Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» ηγείται ο νυν Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού κ. Μίλτος Παπαδόπουλος.

Μέλημα της Κίνησης είναι να αφουγκράζεται τους προβληματισμούς της κοινωνίας και να συμβάλει αναπτυξιακά και μεταρρυθμιστικά σε όλους τους τομείς που έχει ανάγκη η Λεμεσός – κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό, αθλητικό, τουριστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό, οικολογικό, βιομηχανικό, ενεργειακό και κάθε άλλο τομέα.

Επιδιώκουμε την αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας της δημοτικής διακυβέρνησης, μέσα από το πρίσμα Αξιοπιστίας, Διαφάνειας, Σύνθεσης και Ενότητας.

Διαμορφώνουμε θέσεις και προτάσεις μέσα από ελεύθερη συμμετοχική διαδικασία.

Κοινό όραμα μας είναι να δούμε την Τοπική Αρχή χειραφετημένη και αυτοδύναμη με ακόμα πιο αποφασιστικές αρμοδιότητες για :

  • Την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Λεμεσού κι όχι μόνο του παραλιακού μετώπου.
  • Την πλήρη διαφάνεια σε όλες τις μελέτες του Δήμου με αδιάβλητες διαδικασίες που θα παρέχουν τη δυνατότητα ουσιαστικού ελέγχου από κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη καθώς επίσης και τη μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και τη κοινοποίηση των αποφάσεων του.
  • Την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, με καθιέρωση ενεργών τοπικών επιτροπών που θα έχουν ρόλο και λόγο αλλά και τη δημιουργία δημοψηφισμάτων.
  • Την προστασία του περιβάλλοντος, των ζώων.
  • Την ανάπτυξη της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.

Πιστεύουμε έντονα ότι η κοινωνία των πολιτών έχει σημαντικό ρόλο να επιτελέσει, ασκώντας πίεση, έλεγχο, διεκδικώντας αλλά και δημιουργώντας την ανάπτυξη.

Προσκαλούμε κάθε υγιή σκεπτόμενο πολίτη που έχει κοινούς προβληματισμούς και την ίδια αντίληψη για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμπορευθεί μαζί μας είτε για να κατέλθει ως υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, είτε για να είναι συμμέτοχος στη λήψη αποφάσεων. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια, ας αφήσουμε κατά μέρος κάθε κομματική ταυτότητα και με κοινό σημείο την αγάπη για την πόλη ας αγωνιστούμε μαζί με ήθος και δημιουργικότητα για να σχεδιάσουμε μαζί μια διαφορετική Δυναμική για την Λεμεσό μας.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση «Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» θα παραμείνει δραστήρια και ενεργή, και θα παρακολουθεί από κοντά τα τεκταινόμενα, στηρίζοντας, κρίνοντας και παρεμβαίνοντας. Ως δημοτική ομάδα, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε αλλά και την ίδια ώρα να πιέσουμε και να συγκρουστούμε με οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη που είναι ενάντια του συλλογικού συμφέροντος και της πόλης μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»…