Αρχική Τελευταία Νέα Βαθιά ανησυχία Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου για την κλινική Κυπερούντας

Βαθιά ανησυχία Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου για την κλινική Κυπερούντας

Η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου εκφράζει βαθιά ανησυχία για το γεγονός ότι «ένα θέμα που τίθεται προς συζήτηση στην Βουλή επί της ουσίας αποτελεί αφορμή για εξυπηρέτηση πολιτικών και μη σκοπιμοτήτων».
 
Σε ανακοίνωσή της η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου αναφέρει ότι «αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι πώς το πρόβλημα της μη λειτουργίας της Πνευμονολογικής Κλινικής της Κυπερούντας θα λυθεί, αν μετατεθεί ο Διευθυντής της σε άλλη κλινική».
 
«Δηλαδή θα λειτουργήσει από μόνη της χωρίς γιατρούς;» διερωτάται η Πνευμονολογική Εταιρεία και αναφέρει ότι  «η  λογική απαίτηση θα ήταν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσει να αξιοποιηθεί  ο εξοπλισμός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που ήδη έχει αγοραστεί και παραμένει καλυμμένος με σεντόνια».

Προσθέτει πως «το αναμενόμενο θα ήταν να είχε ήδη ξεκινήσει την λειτουργία της καθώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί καμία απραξία εν αναμονή της τελικής ολοκλήρωσης του έργου μέχρι το 2019!».

Σύμφωνα με την Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου, «στην ουσία το θέμα συζήτησης είναι μόνο η αφορμή για να ασχοληθούν ορισμένοι στο γιατί αντέδρασαν οι πέντε γιατροί του Νοσοκομείου Λεμεσού σε μια πιθανή μετάθεση του Δρ. Γεωργιάδη στην Λεμεσό με επιστολή τους προς το Υπουργό Υγείας».

«Το να υπάρχουν διαφορές και γεγονότα που ενοχλούν και διαταράσσουν τις ανθρώπινες και εργασιακές σχέσεις αφενός είναι χαρακτηριστικά της κοινωνίας που ζούμε, και αφετέρου αποτελούν δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός να μπορεί να το εκφράσει ελεύθερα», αναφέρει η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου .

Προσθέτει πως «δεν μας χαροποιούν αυτά τα θέματα σαν επιστημονική κοινότητα αλλά δεν έχει κανένας το δικαίωμα να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση όταν γίνεται με πολιτισμένο τρόπο με επιχειρήματα και δια της νόμιμης οδού».

«Δηλαδή θα ήταν προτιμότερο να εκφραστούν δημόσια μέσω τρίτων με διασπορά ψευδών ειδήσεων πράγμα που παρατηρήσαμε μετά λύπης μας τις τελευταίες ημέρες;», διερωτάται.

Η υπηρεσία, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «έχει την υποχρέωση να διερευνήσει το περιστατικό και να πάρει τις αποφάσεις με γνώμονα την σωστή λειτουργία των νοσηλευτηρίων μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

Υπενθυμίζει, εξάλλου, ότι «η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς ο Δρ. Γεωργιάδης κινήθηκε νομικά εναντίον και των πέντε ιατρών».

«Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το κοινό συμφέρον μια πιθανή μετάθεση του στην Λεμεσό στην παρούσα φάση; « διερωτάται η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου η οποία καταλήγοντας αναφέρει ότι «σίγουρα κάτι τέτοιο θα διατάρασσε την αρμονική λειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής της Λεμεσού εις βάρος των ασθενών εν μέσω αυτής της δικαστικής εκκρεμότητας».