Αρχική Τεχνολογία Γίγαντες της τεχνολογίας επενδύουν 1 δισ. δολάρια στην τεχνητή νοημοσύνη, «Για το...

Γίγαντες της τεχνολογίας επενδύουν 1 δισ. δολάρια στην τεχνητή νοημοσύνη, «Για το καλό της ανθρωπότητας»

Με επικεφαλής τον περιπετειώδη εκατομμυριούχο Έλον Μασκ της Tesla Motors, επιχειρηματίες της υψηλής τεχνολογίας επενδύουν ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην OpenAI, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει στόχο την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για το καλό της ανθρωπότητας.

«Στόχος μας είναι η προώθηση της ψηφιακής νοημοσύνης με τον τρόπο που έχει την μεγαλύτερη πιθανότητα να ωφελήσει την ανθρωπότητα ως σύνολο, χωρίς τους περιορισμούς που προκύπτουν από την ανάγκη κερδοφορίας» εξηγεί ανακοίνωση στο δικτυακό τόπο της OpenAI.

Ο Έλον Μασκ, συνιδρυτής της PayPal και ιδρυτής της εταιρείας διαστημικών μεταφορών SpaceX και της εταιρείας ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων Tesla Motors, είχε προειδοποιήσει πρόσφατα ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι «η μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή» για το ανθρώπινο είδος.

Οι ανησυχίες του ήρθαν έτσι να προστεθούν στις προειδοποιήσεις επιστημόνων όπως ο βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος προβλέπει ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλή να ξεπεράσει το ανθρώπινο γένος και τελικά να κυριαρχήσει.

Εκτός από τον Έλον Μασκ, στην OpenAI επενδύουν μεταξύ άλλων ο συνιδρυτής της PayPal Holding Πίτερ Τίελ, ο συνιδρυτής της LinkedIn Ρέιντ Χόφμαν, η Amazon Web Services και η ινδική Infosys.

ΠΗΓΗ: in.gr…