Αρχική Τελευταία Νέα Δημαρχος Ύψωνα: Παρανομίες στη Γ’ βιομηχανική Λεμεσού

Δημαρχος Ύψωνα: Παρανομίες στη Γ’ βιομηχανική Λεμεσού

Σειρά παρανομιών και προβλήματα που δημιουργούνται από άχρηστα υλικά που αφήνονται ανεξέλεγκτα στον χώρο εντοπίζει ο Δήμος Ύψωνα στη Γ’ βιομηχανική περιοχή Λεμεσού, καλώντας τις διευθύνσεις των εργοστασίων να συμμορφωθούν, ενώ προειδοποιεί με αναστολή της άδειας λειτουργίας τους και λήψη δικαστικών μέτρων.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Ύψωνα, Άριστος Αριστείδου Παλούζας, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή της Γ’ βιομηχανικής (Αγίου Συλά), ο ίδιος επισκέφθηκε πολλά εργοστάσια όπου διαπίστωσε παρανομίες και σοβαρά προβλήματα, κάποια από τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, όπως είπε και όπως επισημαίνει σε επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή προς τους ιδιοκτήτες και διευθυντές των βιομηχανιών της περιοχής, παρατηρείται ανεξέλεγκτη τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων – κάποια από τα οποία εύφλεκτα – στις αυλές εργοστασίων, καθώς και ακαθαρσίες από άγρια χώρα.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, έχουν κατασκευαστεί παραπήγματα από ευτελή υλικά, πολλές επεκτάσεις εργοστασίων δεν έχουν εξασφαλίσει σχετική άδεια, ενώ χωρίς τη σχετική άδεια έγινε, σε κάποιες περιπτώσεις, αλλαγή της χρήσης των εργοστασίων.

Όλα αυτά αποτελούν σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας, υπογραμμίζει ο Άριστος Αριστείδου Παλούζας και καλεί όλους να λάβουν τα δέοντα μέτρα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, προειδοποιώντας πως εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, ο Δήμος θα αναστείλει την άδεια λειτουργίας όσων παρανομούν και ακολούθως θα λάβει δικαστικά μέτρα εναντίον τους.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, υπέδειξε, βρίσκονται στη διάθεση των διευθύνσεων των εργοστασίων για οποιαδήποτε διευκρίνιση….