Αρχική Τελευταία Νέα Διαμαρτυρια Κινηματος Οικολογων για την σφαγη των πευκων στο Λανιτειο

Διαμαρτυρια Κινηματος Οικολογων για την σφαγη των πευκων στο Λανιτειο

Την αντίθεση του στην κοπή δέντρων εντός του περιφραγμένου χώρου του Λανιτείου Γυμνάσιο Λεμεσού, στο πλαίσιο εργασιών ανέγερσης αίθουσας πολλαπλή χρήσης, εκφράζει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μέλη του οποίου πραγματοποίησαν το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, ανέφερε ότι η απόφαση για κοπή πέραν των 60 δέντρων, από τα οποία τα 50 είναι προστατευόμενα, πρέπει να αναθεωρηθεί και βρίσκει κάθετα αντίθετο το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

“Εμείς υποστηρίζουμε την ανάπτυξη της υποδομής στο Λανίτειο Γυμνάσιο, υποστηρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν έργα τα οποία να βελτιώσουν την εκπαιδευτική υποδομή ενός ιστορικού σχολείου για τη Λεμεσό, αλλά ένα στοιχείο της κληρονομιάς του Λανιτείου είναι και αυτό το δάσος, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου και υγείας για την περιοχή και για τους μαθητές”, συμπλήρωσε.

Ο κ.Περδίκης αναφέρθηκε επίσης προγραμματισμένη κοπή μεγαλύτερου αριθμού δέντρων στο δυτικό άκρο του σχολείου, δίπλα από το γήπεδο του Λανιτείου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για δημιουργία κυκλικού κόμβου.

Την αντίθεση και της Συμμαχίας Πολιτών στην κοπή των δέντρων εξέφρασε ο βουλευτής Λεμεσού Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και δήλωσε πως θα ζητήσει εξηγήσεις την ερχόμενη Τρίτη κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

“Είναι καιρός να μάθουν οι υπηρεσίες και η Σχολική Εφορεία και το Υπουργείο Παιδείας, για τέτοια θέματα πολύ σοβαρά, που αφορούν το πράσινο, τον τρόπο ζωής των κατοίκων της Λεμεσού, να διαβουλεύονται και να συνεργάζονται μαζί μας”, είπε και εξέφρασε την άποψη ότι “είναι πολλά τα εκατομμύρια που θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση ενός κτιρίου και νομίζω τα χρήματα αυτά μπορούσαν να αξιοποιηθούν, αυτήν την περίοδο, προς την κατεύθυνση της στήριξης άπορων φοιτητών και μαθητών”.

Τους διαμαρτυρόμενους επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας, ο οποίος εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του στην αποκοπή των δέντρων και εξήγησε ότι αυτό δεν αποτελεί απόφαση της Σχολικής Εφορείας, αλλά των τεχνικών υπηρεσιών και του Υπουργείου Παιδείας.

Διαβεβαίωσε δε ότι δεν θα γίνει καμία αποκοπή δέντρων χωρίς πρώτα μια διαβούλευση με τους αρμοδίους, με στόχο, είτε η αίθουσα πολλαπλής χρήσης να ανεγερθεί σε άλλο σημείο, είτε να γίνει μεταφύτευση των δέντρων.

Στο χώρο συγκεντρώθηκαν και κάτοικοι της περιοχής που επίσης διαμαρτύρονται στην απόφαση για κοπή των δέντρων.

ΠΗΓΉ ΚΥΠΕ…