Αρχική Τελευταία Νέα Δυο boutique hotels στο κέντρο της πόλης, το ONE και πρώτη επίσημη...

Δυο boutique hotels στο κέντρο της πόλης, το ONE και πρώτη επίσημη αναφορά για το Del Mar

image
image
image
image
image
image

Σε δημοσίευμα του μηνιαίου newsletter του ΕΒΕΛ Λεμεσού γίνεται αναφορά στο casino resort, σε δυο boutique hotels τα οποία προορίζονται για το κέντρο της πόλης καθώς επίσης και στα μεγάλα κτηριακά συγκροτήματα ONE και Del Mar όπου για το τελευταίο επίσημα πλέον γίνεται αναφορά για έναρξη εργασιών, για αποπεράτωση της Α’ φάσης το καλοκαίρι του 2019 και για πωλήσεις που φτάνουν και το 40%.

Για τα boutique hotels που προορίζονται για το κέντρο της πόλης και την οποία παραθέτουμε αυτούσια πιο κάτω, το ένα από αυτά βρίσκεται στον πεζόδρομο Αγίου Ανδρέου δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ πιο κάτω, ενώ το άλλο για το οποίο δεν δίνονται λεπτομέρειες ίσως να πρόκειται για το κτήριο όπου για χρόνια λειτουργούσε το βιβλιοπωλείο Ιωαννίδη, πλησίον του δημοτικού μεγάρου και της “Πλατείας” Σαριπόλου.

Η τάση των boutique hotelsΚατά την ίδια χρονική περίοδο το κέντρο της Λεμεσού πρόκειται να υποδεχτεί δύο boutique hotels, για τα οποία ήδη δρομολογούνται οι σχετικές διαδικασίες. Το ένα εξ αυτών, του οποίου οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, έχει την πρόσοψή του στο κέντρο του πεζοδρόμου της οδού Αγίου Ανδρέου.

Για το δεύτερο έχουν υποβληθεί οι απαραίτητες αιτήσεις, τυγχάνει της υποστήριξης του Δήμου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ανδρέα Χρίστου, και αναμένεται τώρα η έγκριση από τον Τομέα Διατήρησης του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, προκειμένου να αδειοδοτηθεί και να ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης.

Ο Δήμος Λεμεσού αντικρίζει με ικανοποίηση την ανάπτυξη αυτού του είδους των ξενοδοχείων στο κέντρο της πόλης, καθώς η εμπειρία έχει αποδείξει πως καταφέρνουν να συγκεντρώνουν πελατεία που τα κρατάει σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια τους έτους: «Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και για άλλα αστικά ξενοδοχεία, τα οποία θα τύχουν της υποστήριξής μας», επισημαίνει ο κ. Χρίστου. Υπενθυμίζεται ότι η πόλη διέθετε παλαιότερα τουλάχιστον 15 αστικά ξενοδοχεία, λίγα εκ των οποίων κατάφεραν να επιβιώσουν, ενώ τώρα αναπτύσσεται η τάση για επάνοδο και αναζωογόνησή τους.

Τα boutique hotels βρίσκονται συνήθως στα κέντρα των πόλεων, διαθέτουν περιορισμένο αριθμό κλινών, έχουν τα χαρακτηριστικά παλιών αστικών αρχοντικών σε θέματα διακόσμησης και επίπλωσης, με στιλ και ύφος που συχνά παραπέμπει σε συγκεκριμένη εποχή ή τάση από αισθητικής πλευράς. Συνιστούν σημείο αναφοράς και έλξης για επισκέπτες που προτιμούν να διαμένουν εντός πόλεως και ειδικά για επιχειρηματίες και άλλους επαγγελματίες, που τα βρίσκουν βολικά για τις μετακινήσεις τους….