Αρχική Τελευταία Νέα Δωρεάν ξεναγήσεις το οινομουσείο στην Ερήμη στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων

Δωρεάν ξεναγήσεις το οινομουσείο στην Ερήμη στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων ανακοινώνει ότι, μέσα στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2016 (18 Μαΐου) που φέτος έχει ως θέμα: «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία», αλλά και την Ευρωπαϊκή Νύκτα Μουσείων (21 Μαΐου 2016), προγραμματίζεται αριθμός εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο.

Στόχος της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την οποία συντονίζει σε παγκόσμιο επίπεδο το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (International Council of Museums – ICOM), είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν τους πολλαπλούς ρόλους των Μουσείων και τη θέση που διαδραματίζουν στην κοινωνία.

Τα Μουσεία είναι φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών και επαφών, εμπλουτίζουν τον πολιτισμό και ενισχύουν την καλλιέργεια επικοινωνίας, κατανόησης, συνεργασίας και ειρήνης μεταξύ των λαών.

Οι εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων οργανώνονται ετησίως γύρω από την 18η Μαΐου και διαρκούν από μία μέρα μέχρι και μία εβδομάδα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η συμμετοχή των Μουσείων μεγαλώνει κάθε χρόνο.

Το 2015 στις εκδηλώσεις συμμετείχαν περισσότερα από 35,000 Μουσεία σε 145 χώρες. Στην Κύπρο φέτος, το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει εκδηλώσεις διοργανωμένες από 25 μουσεία, μεταξύ 10 – 28 Μαΐου 2016.

Το Κυπριακό Οινομουσείο γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου)  με δωρεάν ζωντανές ξεναγήσεις κάθε δύο ώρες (09:00-17:00).

Οι ξεναγήσεις ξεκινούν τις ακόλουθες ώρες:

1η – 09:00

2η – 11:00

3η – 13:00

4η – 15:00…