Αρχική Τελευταία Νέα Εκδήλωση διαμαρτυρίας των ναυαγοσωστών Λεμεσού, “Όχι άλλες χαμένες ζωές”

Εκδήλωση διαμαρτυρίας των ναυαγοσωστών Λεμεσού, “Όχι άλλες χαμένες ζωές”

Επιβεβλημένη θεωρούν την επέκταση του ωραρίου εργασίας τους οι ναυαγοσώστες, οι οποίοι ζητούν από τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο θανάτων λουομένων σε ώρες που δεν στελεχώνονται οι πύργοι ναυαγοσωστών.

Οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες πραγματοποίησαν σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας σε όλες τις παράλιες πόλεις, με επίκεντρο τη Λεμεσό, όπου πανό με σύνθημα “Όχι άλλες χαμένες ζωές. Κύριε Υπουργέ Εσωτερικών αναλάβετε τις ευθύνες σας” τοποθετήθηκε σε κυματοθραύστη στην Ακτή Ολυμπίων.

Εκ μέρους του Επαρχιακού Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λεμεσού και της Ναυαγοσωστικής Μονάδας Λεμεσού, μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής Τάσος Νικολάου, ο οποίος ανέφερε πως καμία από τις αποφάσεις που λήφθηκαν σχετικά με επέκταση του ωραρίου δεν έχει εφαρμοστεί, με αποτέλεσμα όλα τα περιστατικά θανάτου να καταγράφονται σε ώρες που δεν εργάζονται οι ναυαγοσώστες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολάου διάβασε πρακτικά συνεδρίας που πραγματοποιήθηκε στον ΚΟΤ με όλους τους αρμόδιους φορείς, στις 30 Οκτωβρίου 2015, όπου καταγράφεται εισήγηση για επέκταση των ωρών εργασίας των ναυαγοσωστών, ιδιαίτερα τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, δηλαδή να ξεκινούν τη βάρδια τους δυο ώρες νωρίτερα και να την ολοκληρώνουν δυο ώρες αργότερα από ό,τι ισχύει σήμερα.

Αυτή η απόφαση δεν υλοποιήθηκε ποτέ, είπε και υπέδειξε πως στο πέρασμα των χρόνων έχουν χαθεί πολλές ανθρώπινες ζωές, απλά γιατί δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες να βοηθήσουν, ενώ υπενθύμισε ότι μέσα στον Ιούνιο καταγράφηκαν 13 θάνατοι στις θάλασσες και τις παραλίες μας, είτε αφορούσαν πνιγμούς, είτε παθολογικά περιστατικά.

“Το πρόβλημα έπρεπε να λυθεί χθες”, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι σε προγραμματισμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, στις 11 Ιουλίου, οι αρμόδιοι θα ευαισθητοποιηθούν και θα λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις.

Τη θέση των Χειμερινών Κολυμβητών της Λεμεσού για επέκταση του ωραρίου των ναυαγοσωστών εξέφρασε η Έρμα Στυλιανίδη, η οποία ανέφερε πως τους καλοκαιρινούς μήνες οι λουόμενοι κατακλύζουν τις παραλίες είτε πολύ νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα, δηλαδή σε ώρες που δεν εργάζονται οι ναυαγοσώστες.

“Δεν γίνεται από τη μια να μας συμβουλεύουν να αποφεύγουμε τον ήλιο από τις 10:00 μέχρι τις 16:00 και να μην έχουμε τις υπόλοιπες ώρες ναυαγοσώστες”, ανέφερε η κ.Στυλιανίδη, υποδεικνύοντας ότι ένας επαγγελματίας ναυαγοσώστης δεν αναλαμβάνει απλά περιστατικά πνιγμού αλλά έχει να επιληφθεί σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι λουόμενοι, όπως θερμοπληξίες, καρδιακά και άλλης φύσεως παθολογικά επεισόδια.

Είναι απαίτηση μας, τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες, το ωράριο εργασίας τους να επεκταθεί από τις 6 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πατήστε εδώ για να δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση διαμαρτυρίας….

Προηγούμενο άρθροΝεαρός Βραζιλιάνος επιθετικός στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού για 2,6 εκατομμύρια ευρώ
Επόμενο άρθροΞεκίνημα αύριο για την ΑΕΛ στην Γερμασόγεια και μεθαύριο δίτερμα στην άμμο στο Malindi