Αρχική Τελευταία Νέα ΕΚΥΣΥ: Η Κυβέρνηση θυμήθηκε τώρα να επιστρέψει ψίχουλα στους συνταξιούχους

ΕΚΥΣΥ: Η Κυβέρνηση θυμήθηκε τώρα να επιστρέψει ψίχουλα στους συνταξιούχους

 Κυβέρνηση έκλεισε τα αυτιά της στις 23 εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έκαναν οι συνταξιούχοι τα τελευταία πέντε χρόνια και τους θυμήθηκε τώρα για να τους επιστρέψει πίσω ψίχουλα σε σχέση με τις αποκοπές, αναφέρει σε ανακοίνωση η ΕΚΥΣΥ με αφορμή την πρόσφατη απόφαση για τα επιδόματα.
Στη ανακοίνωση, η ΕΚΥΣΥ αν και σημειώνει ότι είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε απόφαση που βελτιώνει το βιοτικό επιπέδου των ηλικιωμένων, ανεξάρτητα αν έχει παρθεί 2 περίπου μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, προσθέτει πως το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων έχει πληγεί πέραν από το 30%, με αφαιρέσεις δικαιωμάτων που στο σύνολο τους ανέρχονται στα 500 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια.
 Σύμφωνα με την ΕΚΥΣΥ, με βάση την απόφαση, θα δοθεί στους δικαιούχους του σχεδίου ενίσχυσης των συνταξιούχων (αυτοί που παίρνουν την μικρή επιταγή) χριστουγεννιάτικο δώρο, με συνολική δαπάνη 3,8 εκατ. ευρώ, «που αντιστοιχεί σε ποσοστό κάτω από το 1% σε σχέση με τα 500 εκατ. που τους έχει αφαιρέσει τα τελευταία 5 χρόνια».
Συγκεκριμένα, αναφέρει, οι δικαιούχοι θα πάρουν δώρο ίσο με τη μικρή επιταγή που λαμβάνουν, ενώ αν αυτή είναι κάτω από 100 ευρώ θα λάβουν τουλάχιστο 100 ευρώ.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ