Αρχική ΤΕΠΑΚ Επίσκεψη Προέδρου Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, «Θέλουμε ένα ΤΠΚ...

Επίσκεψη Προέδρου Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, «Θέλουμε ένα ΤΠΚ ισχυρό»

«Θέλουμε ένα ΤΠΚ ισχυρό, δίπλα στο οποίο θα σταθούμε αρωγός και κοινωνός στις εξελίξεις για ανάπτυξή του».

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχτηκε επίσκεψη σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου από τον Προέδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Κυριάκο Χατζηγιάννη και τον κ. Πανίκο Λεωνίδου, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, και μέχρι πρόσφατα Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΠΚ.

Σε συνάντηση με τις Πρυτανικές αρχές και τους Κοσμήτορες των Σχολών, ο κ. Χατζηγιάννης διαβίβασε τη διάθεση της Επιτροπής για δημιουργική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, μέσα από μια δυναμική και συστηματική επικοινωνία με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ο κ. Χατζηγιάννης τόνισε ότι ο ρόλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής είναι όχι να δημιουργεί προσκόμματα, αλλά να επικουρεί στην ανάπτυξη των Πανεπιστημίων βρίσκοντας λύσεις, με διαβούλευση μαζί τους. Ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι τα Πανεπιστήμια θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να διαμορφώσουν τη φυσιογνωμία τους πρώτιστα ως ερευνητικά κέντρα και να συνεισφέρουν με τον τρόπο αυτό στην κοινωνία, ενώ η Πολιτεία θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη εξέλιξη που προκύπτει με την έγκριση του τροποιητικού νομοσχεδίου για προσφορά προγραμμάτων σε άλλες γλώσσες, την οποία θεωρεί καθοριστική για την ανάπτυξη των Πανεπιστημίων. Τέλος, τόνισε ότι «Θέλουμε ένα ΤΠΚ ισχυρό, δίπλα στο οποίο θα σταθούμε αρωγός και κοινωνός στις εξελίξεις για ανάπτυξή του».

Ο Πρύτανης Καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός ευχαρίστησε τον κ. Χατζηγιάννη για την εμπιστοσύνη του στο ΤΠΚ και για τη διάθεσή του να εγκαινιάσει ένα γόνιμο διάλογο για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου. Επίσης αναφέρθηκε στις ανάγκες που υπάρχουν για την ομαλή ανάπτυξη του ιδρύματος.

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Διόφαντος Χατζημιτσής αναφέρθηκε στις ερευνητικές και άλλες επιτυχίες που σημειώνει το Πανεπιστήμιο, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας του.

Ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών τόνισε ότι ενώ το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε νεαρή ηλικία και σε φάση ανάπτυξης, εντούτοις οι οικονομικές συγκυρίες και οι μειώσεις του κρατικού προυπολογισμού έχουν δυσχερύνει αρκετές λειτουργίες του.

Ο κ. Πανίκος Λεωνίδου Panikos Leonidou ανέφερε ότι ως μέλος της Επιτροπής θα μεριμνήσει ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες προοπτικές για το Πανεπιστήμιο, την πόλη και την εκπαίδευση της Κύπρου γενικότερα….