Αρχική Τελευταία Νέα Επιτέλους παραδοχή για τον τουρισμό, ΕΤΑΠ, “Χρειάζεται αναβάθμιση της τουριστικής εικόνας”

Επιτέλους παραδοχή για τον τουρισμό, ΕΤΑΠ, “Χρειάζεται αναβάθμιση της τουριστικής εικόνας”

Παρόλο που η Κύπρος επανέρχεται σταθερά σε αναπτυξιακή πορεία με αυξημένο ενδιαφέρον ξένων τουριστών, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ να ανανεώσουμε και να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν, διατηρώντας υψηλά ποιοτικά επίπεδα, με στόχο την προσέλκυση του ποιοτικού πελάτη.

Αυτό ανέφερε σήμερα στη λογοδοσία του, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, Τώνης Αντωνίου, κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας,  σημειώνοντας πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών.

Όπως είπε, χρειάζεται να γίνουν συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες για περαιτέρω βελτίωση της προσβασιμότητας και για εκσυγχρονισμό της προβολής της Κύπρου και ως προορισμός, οφείλουμε  να ανανεώσουμε την εικόνα μας προς τα έξω και να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι με τη δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού, θα γίνει επαναξιολόγηση των μεθόδων που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν και θα γίνουν τομές εκεί που χρειάζεται για να εκσυγχρονιστούμε και να είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε επιτυχώς στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Στην ομιλία του, ο κ.Αντωνίου εξέφρασε και τον προβληματισμό για την καθοδική πορεία του τουρισμού κρουαζιέρας στο λιμάνι Λεμεσού, όπου διαγράφεται αρνητική πορεία για σειρά ετών, με μείωση των αφίξεων κατά 50% από το 2010 μέχρι το 2014.

Αναφερόμενος στις τουριστικές υποδομές, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λεμεσού υπογράμμισε, με ικανοποίηση, την αναμενόμενη ανέγερση του Καζίνου-θερέτρου στη δυτική Λεμεσό, το οποίο μαζί με το Διεθνές Συνεδριακό – Εκθεσιακό Κέντρο που θα περιλαμβάνει, ” θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην αύξηση της τουριστικής κίνησης της Λεμεσού”.

Ανάμεσα στους στόχους της Εταιρείας είναι και η προσέλκυση καταδυτικού τουρισμού μέσα από τη δημιουργία του μεγαλύτερου τεχνητού υφάλου στη Μεσόγειο, με τη βύθιση πετρελαϊκής πλατφόρμας.

“Η Εταιρεία μας εδώ και χρόνια πραγματοποιεί επαφές σε πολλά επίπεδα και ασκεί πιέσεις προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργείου Γεωργίας και Φυσικών Πόρων για να συνεισφέρει στη διαχείριση των έργων”, συμπλήρωσε ο κ.Αντωνίου.

Μεταξύ άλλων, ο Τώνης Αντωνίου αναφέρθηκε σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα που συμμετέχει η ΕΤΑΠ Λεμεσού, τα οποία όπως υπέδειξε, “ωφελούν την περιφέρεια Λεμεσού με εξειδικευμένες δράσεις οι οποίες είναι επιχορηγημένες, ενώ παράλληλα αποκτάται τεχνογνωσία μέσα από τη συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς προορισμούς και εξασφαλίζονται σημαντικά έσοδα”.

Πηγή: ΚΥΠΕ…