Αρχική Οικονομολόγος Ζήτησαν απο την Ρωσία να το αναδιαρθρώσει, ενώ δεν κάνουν το ίδιο...

Ζήτησαν απο την Ρωσία να το αναδιαρθρώσει, ενώ δεν κάνουν το ίδιο για το Ευρωπαικό

Από τα οξύμορα των όσων συμβαίνουν με την Κυπριακή οικονομία και ενδεικτικό της κοροιδίας που δεχόμαστε από τους εταίρους μας στην Ευρωπαική Ένωση, είναι και το θέμα με το Ρωσικό δάνειο αλλά και το Ευρωομόλογο το οποίο τελειώνει τον ερχόμενο Ιούνιο.

Συγκεκριμένα και όπως είναι γνωστό, οι Ευρωπαίοι ζήτησαν απο την Ρωσία να μειώσει το επιτόκιο του δανείου που χορήγησε στην Κύπρο, από 4,5% σε 2,5% και να επιμηκύνει την διάρκεια αποπληρωμής του, κάτι που οι Ρώσοι φαίνεται ότι θα κάνουν.

Αύτο όμως δεν θα το κάνουν οι αγαπητοί μας εταίροι, οι οποίοι μας βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό για να μας δώσουν νεο δάνειο για να πληρώσουμε Ευρωομόλογο (Eurobond), ύψους 1,4 δις το οποίο λήγει μέσα στον ερχόμενο Ιούνιο.

Και βεβαίως το ερωτηματικό που προκύπτει είναι απλό και μπορεί να προκύψει και στο μυαλό ενός μικρού παιδιού. Γιατί δεν προχωρούν οι Ευρωπαίοι με την ίδια συνταγή όπως αυτή με την οποία ζήτησαν την αναδιάρθρωση του Ρωσικού δανείου;

Έτσι θα μειωνόταν και η οικονομική “βοήθεια” που θα μας δώσουν, από 10 δις, στα 8,5 δις, κάτι που θα βοηθούσε να μειωθεί ακόμη περισσότερο η πίεση στην οποία βρέθηκε η Κυπριακή οικονομία, το Κυπριακό κράτος και ο Κυπριακός λαός.

Θα το ήθελαν όμως αυτό;

economoΛΟΓΟΣ…