Αρχική Τελευταία Νέα Η ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού για την αποψινή εκδήλωση “το παλιό λιμάνι...

Η ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού για την αποψινή εκδήλωση “το παλιό λιμάνι αποτέλεσε και θα συνεχίσει να αποτελεί συστατικό μέρος της ιστορ

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Λεμεσού αναγγέλλει σήμερα την τελετή λήξης του Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών που σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που μας πέρασε πρόσφερε στους συνδημότες μας στιγμές συγκίνησης και ανάτασης με τις εκδηλώσεις που έγιναν στον μόλο και τις συνοικίες.

Η τελετή λήξης θα λάβει χώρα στην πλατεία του παλιού λιμανιoύ και είναι ιδιαίτερα για μας σημαντικό και σημαδιακό ότι πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση που γίνεται στην πανέμορφη, ανακαινισμένη αυτή πλατεία μπροστά από την θάλασσα, όπως διαμορφώθηκε ως αποτέλεσμα της γενικής ανακατασκευής και αναδιαμόρφωσης των χερσαίων χώρων του παλιού λιμανιoύ.

Σε ένα χώρο που συνεχώς προσελκύει περισσότερες χρήσεις και πολύ κόσμο, ο Δήμος κάνει την πρώτη του πολιτιστική παρέμβαση για να τονίσει δυο πράγματα:

  • Ότι το παλιό λιμάνι αποτέλεσε και θα συνεχίσει να αποτελεί συστατικό μέρος της ιστορίας και της ζωής της πόλης μας που σήμερα προσφέρει και νέες, πρόσθετες δυνατότητες.
  • ΄Ότι το παλιό λιμάνι ιδιαίτερα με την νέα του μορφή και τον ανοικτό του χαρακτήρα αποτελεί ένα βασικό συστατικό του δημοφιλούς και ελκυστικού για όλους παραλιακού μετώπου της Λεμεσού.

Ευχαριστούμε θερμά την Αρχή Λιμένων Κύπρου για την παραχώρηση του χώρου και για την φιλοξενία που θα προσφέρει απόψε στους μουσικούς και χορευτές όλων των συγκροτημάτων.

Ευχαριστούμε όμως ιδιαιτέρως τους χορηγούς μας την Τράπεζα Κύπρου, το Phassouri Plantations, την Εταιρεία ΚΕΟ, την εφημερίδα Καθημερινή, το Κανάλι 6 και το ξενοδοχείο Kapetanios Odyssia  για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που διαχρονικά μας προσφέρουν.

Ευχαριστούμε τέλος όλους τους συμπολίτες μας που από χρόνια αγκάλιασαν με θέρμη το Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών και τους καλούμε απόψε μαζί μας στην πλατεία του παλιού λιμανιού για να χαρούμε και να χειροκροτήσουμε τους καλλιτέχνες μας από την Κύπρο και το εξωτερικό και να περάσουμε μαζί ένα ευχάριστο βράδυ κοντά στη θάλασσα.

Σας περιμένουμε!!!!…