Αρχική Λεμέσιος Η βουλή να μην θυματοποιήσει και πάλι την Λεμεσό και να μην...

Η βουλή να μην θυματοποιήσει και πάλι την Λεμεσό και να μην την μεταχειριστεί με discrimination

Όλα αυτά που ακούμε τις τελευταίες μέρες για το ωράριο καταστημάτων και τα έτσι και τα αλλοιώς μόνο στην Κύπρο θα μπορούσαν να ακουστούν και δυστυχώς ακούγονται μέσα στην βουλή και όχι σε καφενέδες και πλατείες.

Δεν θα πάρω θέση για το αν θα πρέπει να ανοίγουν ή να μην ανοίγουν όλα τα καταστήματα και την Κυριακή και για το αν αυτό είναι το θέμα και το πρόβλημα και όχι οι κακοί όροι εργασίας που υπάρχουν σήμερα στο νησί μας.

Αυτό που θέλω να πω και με ενδιαφέρει άμεσα είναι απλό. Η βουλή με οποιανδήποτε απόφαση κι΄αν πάρει δεν θα πρέπει να θυματοποιήσει την Λεμεσό, όπως η Λεμεσός θυματοποιείτο με την προτέρα κατάσταση των τουριστικών ζωνών.

Γιατί δεν μπορεί να θεωρούνται και μάλιστα ολόχρονα οι οδοί Λήδρας και Ονασαγόρου στην Λευκωσία σαν τουριστική περιοχή και η οδός Ανεξαρτησίας, ο κυριότερος δρόμος στην Λεμεσό να θεωρείται επαρχία.

Δεν μπορεί να μπορεί το mall στην Πάφο να μένει ανοικτό γιατί τάχατες βρίσκεται σε τουριστική περιοχή και το mall στην Λεμεσό το οποίο βρίσκεται δίπλα από το μεγάλο λιμάνι της χώρας να μην μπορεί να ανοίγει τις Κυριακές.

Δεν μπορεί ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα να είναι κάθε μέρα όλα ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα και να ζητούμε η Λεμεσός να κοιμάτε από νωρίς το απόγευμα τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκυρίακα.

Είναι κι΄αυτοί κάποιοι από τους λόγους που η Λεμεσός έχει απαξιωθεί σαν τουριστικός προορισμός μαζί με την μη προώθηση της σαν τέτοιο από το κράτος. Ας μην βάλει λοιπόν και η βουλή ένα ακόμη λιθαράκι σε αυτή την απαξίωση.

Αν λοιπόν η απόφαση είναι ότι το κέντρο της Λευκωσίας θα είναι ανοικτό, αυτό θα πρέπει να ισχύει και για την Λεμεσό. Αν η απόφαση λέει ότι το μεγάλο εμπορικό κέντρο στην Πάφο θα είναι ανοικτό κι΄αυτό θα πρέπει να ισχύει και για την Λεμεσό.

Διαφορετικά οτιδήποτε άλλο ισχύσει θα είναι μεροληπτικό κατά της Λεμεσού και προς όφελος όλων των άλλων περιοχών. Στα Αγγλικά και σε νομικούς όρους ονομάζεται discrimination κι’ αυτός δεν είναι ένας καλός όρος σε κάθε περίπτωση.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…