Αρχική Τεχνολογία Η Νορβηγία θέλει να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα...

Η Νορβηγία θέλει να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα κατασκευάσει υποθαλάσσια τούνελ που επιπλέουν για τη σύνδεση των φιόρδ

Η Νορβηγία θέλει να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα κατασκευάσει υποθαλάσσια τούνελ που επιπλέουν για τη σύνδεση των φιόρδ. 

Η ανάγκη σύνδεσης 1190 φιόρδ μεταξύ τους είναι μεγάλη, ενώ η Νορβηγία αποφάσισε να δημιουργήσει ένα δίκτυο από υποθαλάσσιες οδούς που να επιπλέουν και να μπορούν να δώσουν τόσο στα αυτοκίνητα όσο και στους πεζούς τη δυνατότητα να μεταφερθούν από το ένα σημείο στο άλλο.

Υπεύθυνη για την κατασκευή του υποθαλάσσιου τούνελ είναι η νορβηγική Κυβέρνηση, η οποία θέλει να αναλάβει ένα έργο συνολικού κόστους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Wired.

image

Στην επιφάνεια του νερού θα μπορούν να τοποθετηθούν ειδικά στηρίγματα, πάνω στα οποία θα προσαρμοστούν οι υποθαλάσσιες σήραγγες που θα μπορούν να φιλοξενήσουν μία λωρίδα κυκλοφορίας πεζών και δύο λωρίδες κυκλοφορίας για τα οχήματα. Μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο των Νορβηγών, εκτιμάται ότι ο χρόνος του συνολικού ταξιδιού θα είναι 10 ώρες, ενώ μέχρι σήμερα για να διασχίσει κανείς όλη τη Νορβηγία θα πρέπει να ταξιδεύει για 21 ολόκληρες ώρες.

Στη Νορβηγία υπάρχουν ήδη 1.150 τούνελ σε χρήση, με τα 35 από αυτά να είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, επομένως οι κάτοικοι της χώρας είναι εξοικειωμένοι με τέτοιες κατασκευές, σύμφωνα με το The Next Web.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…