Αρχική Υγεία Η παχυσαρκία συνδέεται με την αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου, o διαβήτης και...

Η παχυσαρκία συνδέεται με την αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου, o διαβήτης και η στεφανιαία νόσος συνδέονται με την παχυσαρκία

Οι προβλέψεις μιας νέας έκθεσης του Ηνωμένου Βασιλείου συνηγορούν στο ότι το παραπάνω βάρος και η αύξηση της παχυσαρκίας μπορεί να συνδεθούν με 670.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Σύμφωνα με την νέα έκθεση, αν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις, σχεδόν τρεις στους τέσσερις ενήλικες θα είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι μέχρι το 2035 και αυτό θα εισάγει μια σειρά νέων θεμάτων που αφορούν την υγεία.

Η έκθεση του Cancer Research UK και το Φόρουμ Υγείας λέει ότι οι τηλεοπτικές διαφημίσεις για ορισμένα τρόφιμα δεν θα πρέπει να προβάλλονται πριν τις 9 το βράδυ.

Οι υπεύθυνοι για την υγεία λένε ότι είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν την παιδική παχυσαρκία και γι’ αυτό θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα καθώς έχει αποδειχθεί ότι η παχυσαρκία συνδέεται με διάφορα είδη καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του οισοφάγου, της μήτρας καθώς και των όγκων του εντέρου.

Επίσης ο διαβήτης και η στεφανιαία νόσος συνδέονται με την παχυσαρκία.

ΠΗΓΗ:skai.gr…