Αρχική Τελευταία Νέα Η πρώτη έκδοση του Μουσείου της πόλης μας είναι γεγονός, «Θεατρικό Μουσείο...

Η πρώτη έκδοση του Μουσείου της πόλης μας είναι γεγονός, «Θεατρικό Μουσείο Κύπρου: Κατάλογος Εκθεμάτων»

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του, το λεύκωμα «Θεατρικό Μουσείο Κύπρου: Κατάλογος Εκθεμάτων» επιτέλους ετοιμάστηκε και κυκλοφορεί.

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση του Μουσείου, το οποίο λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης στη Λεμεσό από το 2012.

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο τόμο 192 σελίδων, με έγχρωμες φωτογραφίες όλων των εκθεμάτων, τις πλήρεις λεζάντες τους και εισαγωγικά ή επεξηγηματικά κείμενα.

Πλήθος πληροφοριών για την ιστορία του κυπριακού θεάτρου παρέχονται στον αναγνώστη με αφορμή τα κοστούμια, τις μακέτες σκηνικών και κοστουμιών, τα αξεσουάρ και σκηνικά αντικείμενα, τις αφίσες, τα θεατρικά προγράμματα, τις εκδόσεις και γενικά το ποικίλο υλικό που συνθέτει τον πλούτο του ίδιου του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου.

Ο τόμος είναι δίγλωσσος, στα ελληνικά και αγγλικά.

Άξονα της έκδοσης αποτελεί η εξελικτική γραμμή της περιήγησης στο Μουσείο –οι τρεις βασικές ενότητες: Η ιστορία, Οι συντελεστές και Η παράσταση. Παρεμβάλλονται, δε, ανεξάρτητες μικρότερες ενότητες, οι οποίες παρουσιάζουν υλικό που ανήκει σε ειδικές κατηγορίες, ιστορικές ή θεματολογικές.

Την έκδοση επιμελήθηκε η Άντρη Χ. Κωνσταντίνου, η οποία έχει συγγράψει και τα κείμενα που προέρχονται από τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου. Η φωτογράφιση των εκθεμάτων έγινε από τον Παύλο Βρυωνίδη και η παραγωγή της έκδοσης από την Bookworm Publication, υπό τη διεύθυνση της Ιωάννας Χριστοδούλου, με γραφιστική επιμέλεια της Χριστίνας Κιμωνή.

+ Ο κατάλογος διατίθεται προς €20 στο πωλητήριο του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου, το οποίο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-13.00, επιπλέον τα απογεύματα της Τρίτης και της Παρασκευής 16.00-19.00 και, μόνο με ραντεβού, τα πρωινά της Κυριακής 10.00-14.00. Πληροφορίες: 25343464, [email protected]….

Προηγούμενο άρθροΜια εικόνα χίλιες λέξεις, ο κόσμος, Λεμεσιανοί, Κυπραίοι και ξένοι θέλουν βόλτες στη θάλασσα
Επόμενο άρθροΗ Λεμεσός εξακολουθεί να είναι ελκυστική σε επενδύσεις, τα “Goody’s” στα χέρια γνωστής μεγάλης εταιρείας