Αρχική Τελευταία Νέα Η ώρα της απόφασης για την Έφη Ηροδότου

Η ώρα της απόφασης για την Έφη Ηροδότου

Στις 26 Ιουνίου του 2017 ανακοινώνει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, την απόφαση του για την υπόθεσης της Έφης Ηροδότου και το θανατηφόρο τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, στη Λεμεσό. 

Η 30χρονη σήμερα Έφη Ηροδότου είναι αντιμέτωπη με τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.Η σημερινή δικάσιμος συνεχίστηκε με τις τελικές αγορεύσεις της εκπρόσωπου της Νομικής Υπηρεσίας, Αντιγόνης Μιχαήλ, και του συνηγόρου υπεράσπισης, Κρις Τριανταφυλλίδη.

Η Έφη Ηροδότου κατηγορείται ότι στις 27 Δεκεμβρίου και ώρα 04:45 στη διασταύρωση Σπύρου Κυπριανού με Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λεμεσό ενώ οδηγούσε το όχημα της εισήλθε στη διασταύρωση με κόκκινο φως, που είχε ως αποτέλεσμα να συγκρουστεί βίαια με το μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο Αιμίλιος Ιωάννου, 17 χρόνων, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο κατέθεσαν οκτώ μάρτυρες κατηγορίας, ενώ κατατέθηκε αριθμός παραδεκτών γεγονότων.Η κατηγορούμενη κλήθηκε σε απολογία και επέλεξε να προβεί σε ανώμοτη δήλωση. Επίσης κατέθεσαν και δύο μάρτυρες υπεράσπισης.

Η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας θα ανακοινωθεί στις 26 Ιουνίου, στις 11:15. 

Πηγή:Ant1iwo