Αρχική Τεχνολογία Η Apple προσφέρει τη Siri στους developers και ετοιμάζει smart speaker

Η Apple προσφέρει τη Siri στους developers και ετοιμάζει smart speaker

Η Apple φαίνεται να έχει αρκετά μεγάλα σχέδια για τη Siri, την ψηφιακή βοηθό της εταιρείας, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα θα αναλάβει περισσότερο… οικιακά καθήκοντα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει τη Siri στους developers σε συνδυασμό με μια σειρά από νέα εργαλεία λογισμικού τα οποία θα επιτρέψουν στην ψηφιακή βοηθό να μπορεί να συνεργαστεί με περισσότερες υπηρεσίες τρίτων κατασκευαστών.

Το νέο software development kit (SDK) θα λάβει την ονομασία Siri SDK και αναμένεται να λανσαριστεί τον επόμενο μήνα κατά τη διάρκεια του World Wide Developer Conference, όπου παραδοσιακά η Apple παρουσιάζει τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων και όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα του The Information, η Apple ετοιμάζει παράλληλα και νέο hardware που θα συνδυαστεί με τη «νέα» Siri: πρόκειται για ένα έξυπνο ηχείο, αντίστοιχο τουAmazon Echo, του Viv και του Google Home, το οποίο θα συνεργάζεται με την πλατφόρμα smart home της αμερικανικής εταιρείας.

Αυτό το νέο ηχείο θα δέχεται φωνητικές εντολές για να παίζει μουσική και για τον έλεγχο έξυπνων συσκευών μέσω της πλατφόρμας HomeKit, όπως φωτισμός, κλειδαριές και θερμοστάτες. Άγνωστο παραμένει αν το συγκεκριμένο προϊόν θα κάνει επίσης την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια του WWDC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλες φήμες, κατά το πρόσφατο παρελθόν, θέλουν τη Siri να κάνει την είσοδό της και στα υπολογιστικά συστήματα της Apple.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…