Αρχική Τεχνολογία Η Apple σχεδιάζει δυναμική επάνοδο στα wearables με το δικό της… Google...

Η Apple σχεδιάζει δυναμική επάνοδο στα wearables με το δικό της… Google Glass

Η Apple φέρεται να σχεδιάζει την ανάπτυξη ενός σετ «έξυπνων» γυαλιών, ανάλογου σε σχεδιασμό με το Google Glass, το οποίο θα ενσωματώνει δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality).

Το νέο εγχείρημα της Apple θα κάνει την εμφάνισή του εντός του 2018, σύμφωνα με τις πηγές τις οποίες επικαλείται σε δημοσίευμά του το Bloomberg. Εάν τα παραπάνω επαληθευθούν θα είναι το πρώτο προϊόν της συγκεκριμένης κατηγορίας που θα έχει λανσάρει η Apple, αποτελώντας συνέχεια σε μία κατηγορία που εγκαινίασε πρακτικά η Google με το Glass.

Ωστόσο, τα έξυπνα γυαλιά της Apple, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, θα ενσωματώνουν χαρακτηριστικά επαυξημένης πραγματικότητας όπως η τεχνολογία Magic Leap ή το HoloLens της Microsoft. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια δοκιμών.

Για τη λειτουργία τους τα γυαλιά της Apple θα πρέπει να συνδεθούν ασύρματα με μία συσκευή iPhone, μια κίνηση που έρχεται ώστε να κρατηθεί χαμηλά το βάρος ενώ και ο σχεδιασμός να μοιάζει περισσότερο με έναν συμβατικό σκελετό γυαλιών οράσεων και όχι με μία μάσκα εικονικής πραγματικότητας.

Σύμφωνα με το Business Insider η Apple συνεργάζεται με την εταιρεία παραγωγής φακών και οπτικών μερών Carl Zeiss, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επιβεβαίωση από καμία από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, σε προηγούμενη δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «κάποια στιγμή η εμπειρία AR θα γίνει τόσο δεδομένη όπως και τα τρία γεύματα την ημέρα».

image

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Alphabet (Google) διέκοψε την ανάπτυξη του δικού της σετ «έξυπνων» γυαλιών, του Google Glass, τερματίζοντας έτσι την προσπάθεια λανσαρίσματος στην αγορά ενός αρκετά ακριβού προϊόντος.

Η συσκευή της Google τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας όταν έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 2012, αλλά σύντομα ήρθαν στην επιφάνεια θέματα που σχετίζονταν με τα ατομικά δικαιώματα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας βιντεοσκόπησης. Πλέον, η Google δείχνει να έχει στραφεί προς την εικονική πραγματικότητα με τη νέα της πλατφόρμα Daydream και το headset View.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…