Αρχική Λεμέσιος “Θυμώνει” τζιολάς ο ΚΟΑ

“Θυμώνει” τζιολάς ο ΚΟΑ

Προφανώς η κουβέντα ξεκίνησε από το χθεσινό δημοσίευμα του lemesos blog για το γήπεδο της ΑΕΛ και του ΑΡΗ. Φαίνεται κάτι γράφτηκε και στο site της Καθημερινής και ο πρόεδρος του ΚΟΑ, θύμωσε με όλα αυτά, μιλώντας στον Sports 1.

Βεβαίως ο πρόεδρος του ΚΟΑ και δεν αναφερόμαστε σ΄αυτόν προσωπικά αλλά σαν θεσμό, θα πρέπει να ξέρει ότι στην Λεμεσό μπουχτίσαμε από λόγια. Στην Λεμεσό η υπομονή μας έχει εξαντληθεί γενικά με ότι αφορά το κράτος.

Κι΄ως εκ τούτου βαρεθήκαμε να ακούμε λόγια, υποσχέσεις, ταξίματα και τωρά να μας θυμώνουν τζιαί που πάνω. Αυτά συμβαίνουν στην Λεμεσό αγαπητέ πρόεδρε του ΚΟΑ, αφου διερωτηθήκατε ή μάλλον αναρωτηθήκατε τι συμβαίνει στην Λεμεσό.

Αν δεν δούμε την πρώτη πέτρα να μπαίνει για να ξεκινήσει το γήπεδο, δεν θα σταματήσουμε. Και θα αποκαλύπτουμε κωλυσιεργίες και θα μουρμουρούμε και θα διαμαρτυρόμαστε και θα φωνάζουμε. Και μέχρι τότε δεν θέλουμε να ξανακούσουμε τίποτα. Θέλουμε να δούμε έργα.

Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας της Καθημερινής, όπου γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του κυρίου Στυλιανού.

«Δεν ξέρω τι γίνεται εκεί στη Λεμεσό. Λυπάμαι και με θλίβει εάν δημιουργούνται ψίθυροι και υποσκάπτεται το κύρος του ΚΟΑ μιλώντας για γραφειοκρατικές διαδικασίες και ανευθυνότητες.

Ανευθυνότητα θα ήταν αν ο ΚΟΑ προχωρούσε σε αυτό το έργο χωρίς να κατοχυρωθούν όλες οι πλευρές. Είμαστε ένας ημικρατικός οργανισμός που διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα.

Μόλις  χθες είχα πολύωρη συνάντηση με την ελεγκτική υπηρεσία η οποία θέτει συγκεκριμένους όρους για την υλοποίηση του έργου. Εμείς προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε τα δεδομένα.

Αφού φτάσαμε μέχρι εδώ ας κάνουμε υπομονή. Να μην λαϊκίζουμε. Χρειάζεται υπομονή και υπευθυνότητα» δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του ΚΟΑ και συνέχισε:

Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει καν κωλυσιεργία. Η καθυστέρηση μπορεί να οφείλεται και στη λανθασμένη συμπλήρωση των εγγράφων εκ μέρους των σωματείων.

Για ακόμη μια φορά ζητώ από τους παράγοντες του Άρη και της ΑΕΛ να μη λένε κουβέντες παραπάνω. Είναι αρκετά τα εκατομμύρια που θα δώσει ο ΚΟΑ για την υλοποίηση του έργου.

Σύντομα θα πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη για να καταλήξουμε στο τελικό στάδιο πριν την προσφοροδότηση. Πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση και έλεγχος του έργου».

Υ.Γ. Και κάτι τελευταίο. Το δημόσιο χρήμα είναι και δικό μας χρήμα. Και όταν δίνεται με πάσα ευκολία για κάθε λογής έργο στην πρωτεύουσα, θέλουμε και δικαίως διεκδικούμε κι΄εμείς ένα μικρό κομματάκι, από το δικό μας χρήμα. Αυτός δεν είναι λαικισμός, αλλά μάλλον μαζοχισμός.

Ο ΛΕΜΕΣ ιος…