Αρχική ΤΕΠΑΚ Καινοτόμα πρόταση που αφορά στη δημιουργία ενός Ενιαίου Συστήματος Παρακολούθησης των Δικτύων...

Καινοτόμα πρόταση που αφορά στη δημιουργία ενός Ενιαίου Συστήματος Παρακολούθησης των Δικτύων Ύδρευσης (ΕΣΠΔΥ), το οποίο θα εφαρμοστεί πιλ

Φιλόδοξη και καινοτόμα πρόταση που αφορά στη δημιουργία ενός Ενιαίου Συστήματος Παρακολούθησης των Δικτύων Ύδρευσης (ΕΣΠΔΥ), το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά στη Λεμεσό και στη Χερσόνησο Κρήτης υπέβαλε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), σε συνεργασία και με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του προγράμματος Interreg (διακρατικό Ελλάδα-Κύπρος).

Ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ αναφέρει ότι “το προτεινόμενο σύστημα θα αξιοποιεί τις μετρήσεις των εξειδικευμένων αισθητήρων για τον έγκαιρο εντοπισμό διαρροών και την υποστήριξη της χάραξης πολιτικής αναφορικά με τη συντήρηση του δικτύου και την αναβάθμιση των εργασιών αποκατάστασης βλαβών”.

Ο πυρήνας του ΕΣΠΔΥ θα είναι ένα Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (ΓΠΣ) πάνω στο οποίο θα γίνει αποτύπωση βαλβίδων και κρουνών πυρόσβεσης του δικτύου ύδρευσης με χρήση τεχνολογίας GPS που θα καθοδηγήσει και την όδευση των αγωγών.

Επιπρόσθετα θα δημιουργηθούν διαφορετικά επίπεδα πληροφοριών σε σχέση με το δίκτυο που θα περιγράφουν αγωγούς και εξαρτήματα, όπως θέση, υλικό κατασκευής, διάμετρο, ηλικία, γεωμορφολογικές συνθήκες όπως τύπος εδάφους, υπόγεια ύδατα, κυκλοφοριακή φόρτιση και κλιματολογικές συνθήκες.

Σε άλλη ανακοίνωσή του το ΤΕΠΑΚ αναφέρει ότι με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν οι εργασίες του 23ου Συνεδρίου στην Τεχνολογικά Υποβοηθούμενη Γλωσσική Εκμάθηση (EuroCALL2016) στη Λεμεσό, το οποίο φιλοξενείται από το Κέντρο Γλωσσών του ΤΕΠΑΚ και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Αυγούστου. Στο συνέδριο συμμετέχουν 250 και πλέον ερευνητές, εκπαιδευτικοί και καθηγητές γλωσσών από 35 και πλέον χώρες.

Το συνέδριο EuroCALL είναι ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στον κόσμο για την προώθηση και έρευνα στην Τεχνολογικά Υποβοηθούμενη Γλωσσική Εκμάθηση και διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη.

Καλύπτει θέματα όπως διαπολιτισμικότητα/πολυγλωσσία/ διγλωσσία με τη χρήση τεχνολογίας, γλωσσική εκμάθηση και κοινωνικές τεχνολογίες, γλωσσική εκμάθηση με τη χρήση κινητών τηλεφώνων, εκπαίδευση και επαγγελματική ανάπτυξη καθηγητών γλώσσας, παιδαγωγικές προκλήσεις στη χρήση τεχνολογίας για τη διδασκαλία της γλώσσας και άλλα….

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη στο προεδρικό για το γήπεδο στο Κολόσσι και οδηγίες για προκήρυξη προσφορών
Επόμενο άρθροΤα ω-3 λιπαρά προλαμβάνουν την διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια