Αρχική Τελευταία Νέα ΚΕΟ: Μετακινείται σε νέο εργοστάσιο στα Πολεμίδια

ΚΕΟ: Μετακινείται σε νέο εργοστάσιο στα Πολεμίδια

Στην εξολοκλήρου μετακίνηση του εργοστασίου και των εγκαταστάσεών της, εκτός της τουριστικής ζώνης και της ζώνης ανάπτυξης της Λεμεσού προσανατολίζεται η ΚΕΟ. Όπως αναφέρει στην κάμερα του InBusinessNews ο διευθύνων σύμβουλος της KEO Plc, Χαράλαμπος Παναγιώτου, η εταιρεία έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός καινούργιου ζυθοποιείου με σύγχρονες εγκαταστάσεις σε ιδιόκτητα τεμάχια γης στη βιομηχανική περιοχή Κάτω Πολεμιδιών.

«Το γεγονός ότι το υφιστάμενο ζυθοποιείο (περιοχή Τσιφλικούδια) και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις βρίσκονται στο κέντρο της ανάπτυξης της Λεμεσού, ακριβώς δίπλα από τη νέα μαρίνα, δημιουργεί κάποια προβλήματα όσον αφορά στις ανακαινίσεις ή ανανεώσεις χώρων», εξηγεί ο κ. Παναγιώτου, τονίζοντας ότι έχουν ληφθεί οι πρώτες προκαταρκτικές άδειες από τις αρμόδιες αρχές για μετακίνηση του εργοστασίου.

Ενδυνάμωση της βιομηχανίας του τόπουΑν και αναγνωρίζει ότι μία τέτοια ενέργεια προϋποθέτει χρόνο και μεγάλο κόστος, εντούτοις τη χαρακτηρίζει ως «τον σωστό δρόμο ανάπτυξης», χαρακτηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα της βιομηχανίας ως πολύ σημαντικός για την οικονομία τόπου.

«Μπορεί ο βιομηχανικός τομέας να φθίνει, αλλά εμείς πιστεύουμε στην ενδυνάμωσή του και θέλουμε να επενδύσουμε στη χώρα μας», σημειώνει ο κ. Παναγιώτου τονίζοντας ότι η ως κυπριακή εταιρεία η ΚΕΟ «έχει αναθρέψει χιλιάδες οικογένειες στη Λεμεσό είτε υπαλλήλους είτε συνεργάτες, όπως ταμπελογράφους, ηλεκτρολόγους, μηχανολόγους και προμηθευτές εξαρτημάτων».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία εργοδοτεί 370 άτομα, ως επί το πλείστον στη Λεμεσό, εκ των οποίων περίπου 100 άτομα απασχολούνται στις 5 επαρχίες της Κύπρου στον τομέα της πώλησης και της διανομής, ενώ οι υπόλοιποι 270 άτομα απασχολούνται στο εργοστάσιο στα Τσιφλικούδια, στο Ζακάκι, καθώς και στο οινοποιείο στη Μαλλιά.

Ο έντονος ανταγωνισμός στην αγορά μπύραςΑναφερόμενος στα δεδομένα της κυπριακής αγοράς μπύρας, εξηγεί ότι πρόκειται για από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές. Ωστόσο, επισημαίνει ότι η εταιρεία, δίνοντας έμφαση στο branding, στη σωστή προώθηση και στη μείωση του κόστους, καταφέρνει να μειώσει τον ανταγωνισμό από τις μπύρες του εξωτερικού. «Έχουμε επενδύσει αρκετά τα τελευταία χρόνια ούτως ώστε η ποιότητα της μπύρας μας να παραμείνει ψηλά», αναφέρει σχετικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΟ εξέφρασε την ελπίδα η εταιρεία να αποκτήσει σύντομα ένα σύγχρονο ζυθοποιείο και λοιπές εγκαταστάσεις προκειμένου να συνεχίσει να υφίσταται για τουλάχιστον άλλα 100 χρόνια»….

Προηγούμενο άρθροΤριήμερο προσφορών από το Apollon Official Store
Επόμενο άρθροΔιεκδικεί τη δημαρχία της Λεμεσού ο Σάββας Στούππας