Αρχική Τελευταία Νέα Κύπρος: Σκόνη στην ατμόσφαιρα Βορειο-Αφρικάνικης προελεύσεως

Κύπρος: Σκόνη στην ατμόσφαιρα Βορειο-Αφρικάνικης προελεύσεως

Σύμφωνα με Kitasweather, το ανατολικό ρεύμα αέρα μετέφερε σκόνη από τη Βόρειο Αφρική προς την περιοχή μας και σε συνδυασμό με την τοπική σκόνη που σήκωνε κυρίως από περιοχές της Μεσαορίας, είχαμε ψηλά ποσοστά σε χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας. Η σκόνη συσσωρευόταν κυρίως σε νότια και δυτικά τμήματα του νησιού.

Η ασθενής χαμηλή πίεση, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σύντομα και αντικαθίσταται από ασθενής ψηλή πίεση. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, μέχρι την Τετάρτη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες δυνατό να παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, αλλά την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πηγή: CityFreePress