Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός – Αγία Πετρούπολη: Συνέχιση και εμβάθυνση σχέσεων

Λεμεσός – Αγία Πετρούπολη: Συνέχιση και εμβάθυνση σχέσεων

Με στόχο τη συνέχιση και περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων του Δήμου Λεμεσού με την Αγία Πετρούπολη, πολυμελής αντιπροσωπεία της Λεμεσού με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη μετέβη την Τρίτη 14 Νοεμβρίου) στη Ρωσία.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας από τον Δήμο Λεμεσού πραγματοποιήθηκε με πρόσκληση του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης Γκιόρκι Πολταφτσένκο (Georgy Poltavchenko), στο πλαίσιο της Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων. Οι κύριοι Πολταφτσένκο και Νικολαΐδης θα αξιολογήσουν την εφαρμογή της Συμφωνίας Συνεργασίας και την περαιτέρω ανάπτυξη ανταλλαγών που θα φέρει πιο κοντά τις δύο πόλεις και την περαιτέρω εδραίωση της ισχυρής φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Λεμεσού – Αγίας Πετρούπολης.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης η αντιπροσωπεία του Δήμου θα έχει πολιτικές επαφές με τον Κυβερνήτη και το τοπικό Κοινοβούλιο της Αγίας Πετρούπολης και σημαντικές επιμέρους συναντήσεις με τους τοπικούς παράγοντες της περιοχής.

Ειδικότερα θα γίνουν συναντήσεις για αμοιβαία προβολή της Λεμεσού και της Αγίας Πετρούπολης ως ελκυστικών τουριστικών προορισμών.

Εξαιρετικής σημασίας θα είναι η συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δήμου με τη Διεύθυνση του φημισμένου Μουσείου Τέχνης και Πολιτισμού Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης (Hermitage Arts and Culture Museum) όπου και θα συζητηθεί η δημιουργία ενός παραρτήματος “Virtual Hermitage” στη Λεμεσό.

Θα συζητηθούν παράλληλα θέματα επιχειρηματικής συνεργασίας του ΕΒΕ Λεμεσού με ρώσους επιχειρηματίες και εταιριες. Εξάλλου, η Αρχή Λιμένων θα οργανώσει συνάντηση με τις αντίστοιχες Αρχές του λιμανιού της Αγίας Πετρούπολης σχετικά με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τη βέλτιστη λειτουργία των λιμένων και την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης. Παράλληλα το ΣΑΛΑ θα συζητήσει με τις αντίστοιχες αρχές της Αγίας Πετρούπολης που έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία των αποχετευτικών συστημάτων, τη συνέχιση της συνεργασίας τους. 

Όσον αφορά τον τομέα της εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στα Ακαδημαϊκά ιδρύματα των δύο πόλεων (ΤΕΠΑΚ και αντίστοιχα πανεπιστήμια της Αγίας Πετρούπολης) για την προώθηση της επιστημονικής συνεργασίας τους και την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος για παραγωγή υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στο ίδιο πλαίσιο θα ενισχυθούν οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές μαθητών.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Λεμεσού θα παραστεί στην έναρξη των εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Αγίας Πετρούπολης.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Λεμεσού θα επιστρέψει στην Κύπρο την Παρασκευή. 

Προηγούμενο άρθροΕνώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για έγκριση ο Προϋπολογισμός του Δήμου Λεμεσού για το έτος 2018
Επόμενο άρθροΕμπορικό Δικαστήριο με έδρα τη Λεμεσό προωθεί η Κυβέρνηση