Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Αυξημένα ποσοστά νέων στο φαινόμενο οδήγησης χωρίς ελεύθερα χέρια

Λεμεσός: Αυξημένα ποσοστά νέων στο φαινόμενο οδήγησης χωρίς ελεύθερα χέρια

Όπως προκύπτει από την τελευταία επιχείρηση που έγινε στη Λεμεσό από την Αστυνομία για πάταξη των τροχαίων παραβάσεων, πρόληψη των θανατηφόρων και άλλων σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων, οδηγοί που οδηγούσαν με το τηλέφωνο στο χέρι και άλλοι με επικίνδυνες οδικές συμπεριφορές περιλαμβάνονται στο σύνολο των καταγγελιών.

Η επιχείρηση της τροχαίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οδήγησης χωρίς ελεύθερα χέρια και της παραβίασης των φωτεινών σηματοδοτών τροχαίας πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες και κάλυψε με τροχονομικούς ελέγχους την ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού από τον υπεραστικό δρόμο, το κέντρο της πόλης και το παραλιακό μέτωπο. 

Η εκστρατεία της Αστυνομίας ήταν επαρκής για να αποκαλυφθεί το μέγεθος της παρανομίας που συντελείται με  κύριους πρωταγωνιστές νεαρούς οι οποίοι κάθονται στο τιμόνι και οδηγούν με τον πιο αλόγιστο και επικίνδυνο τρόπο.

Συγκεκριμένα έγιναν έλεγχοι σε εκατοντάδες οχήματα και 159 οδηγοί καταγγέλθηκαν για παραβίαση φωτεινού σηματοδότη φώτων τροχαίας και άλλοι 170 οδηγοί για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. 

ο Υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού Μιχάλης Μιχαήλ σε συνέντευξη του στον «Φ» σχολιάζονταςι τα αποτελέσματα της εκστρατείας, τόνισε ότι αυτά τα περιστατικά όχι μόνο πρέπει να μας ανησυχήσουν, αλλά να μας θέσουν και σε εγρήγορση γιατί φαίνεται ότι «κάποιοι οδηγοί δεν συνετίζονται και δεν αντιλαμβάνονται σε τι κίνδυνο θέτουν τον ίδιο τους τον εαυτό ή επιβαίνοντες στα αυτοκίνητά τους, αλλά και ανυποψίαστους πολίτες που κινούνται στον δρόμο». 
 

Όπως σημείωσε η οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια, λόγω χρήσης κινητού τηλεφώνου, έχει ως αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή του οδηγού που αποτελεί έναν από τους σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην εμπλοκή σε οδική τροχαία σύγκρουση, ενώ οι παραβιάσεις φωτεινών σηματοδοτών τροχαίας, συνιστούν άμεσο κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών τροχαίων συγκρούσεων.

Τέτοιου είδους επιχειρήσεις, όπως ανέφερε, θα έχουν και συνέχεια στο ευρύτερο οδικό δίκτυο της πόλης με απώτερο στόχο την εμπέδωση της οδικής συνείδησης.
Ιάσονας Ιάσονος

Πηγή: Φιλελεύθερος