Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Επιχείρηση κλεμμένων όπλων

Λεμεσός: Επιχείρηση κλεμμένων όπλων

Στη σύλληψη ενός 26χρονου ελληνοκύπριου προχώρησε η Αστυνομία το βράδυ της Κυριακής, σε σχέση με την κλοπή 3 κυνηγετικών όπλων κι ενός αεροβόλου πιστολιού από κατοικία στον Αρακαπά.
 
Η σύλληψη του υπόπτου έγινε μετά την αξιολόγηση μαρτυρίας που τον εμπλέκει στην υπόθεση, μαζί με 26χρονο συνεργάτη του από την Βουλγαρία.  
  
Πέρα από τις ουσίες που εντοπίστηκαν στην κατοχή του υπόπτου, βρέθηκαν 3 μεγάφωνα, 2 ταμπλέτες 1 gps ενα κινητό τηλέφωνο κι ένα ρολόι, τα οποία  ο 26χρονος ανέφερε ότι του ανήκουν. Μάλιστα δήλωσε πως τα εργαλεία που βρέθηκαν τα χρησιμοποιεί στην δουλειά του.
 
Η Αστυνομία εκτίμησε πως πρόκειται για κλοπιμαία περιουσία, συνέλαβε τον ύποπτο, τον οποίο οδήγησε στο ΤΑΕ για ανάκριση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ανακρινόμενος ο 26χρονος παραδέχτηκε την κλοπή των όπλων, ισχυρίστηκε όμως πως τα κρατά ο συνομήλικος φίλος του από την Βουλγαρία.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, διέμειναν στο ίδιο κελί στις Κεντρικές Φυλακές και πρόσφατα αποφυλακίστηκαν. Η Αστυνομία καταζητεί με δικαστικό ένταλμα σύλληψης τον 26χρονο Βούλγαρο.
 
Ο συλληφθείς ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα στο Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο διέταξε την 7ήμερη προφυλάκισή του.
 
Η Αστυνομία εκτιμά, πως τα δύο πρόσωπα, πιθανόν κι άλλοι συνεργάτες τους, ασχολούνται συστηματικά με την κλοπή κυνηγετικών όπλων από κατοικίες, στα οποία κάνουν διάφορες μετατροπές, κόβουν τις κάννες τους και τα πωλούν σε ενδιαφερόμενους.
 
Δεν αποκλείεται εξάλλου με κάποια απ’ αυτά, τα κοντόκαννα κυνηγετικά να έγιναν κάποιες μεγάλες ληστείες συνεργατικών καταστημάτων το τελευταίο διάστημα στη Λεμεσό.