Αρχική BusinessNews Με έμπειρα στελέχη ενισχύεται η νεα Κυπριακή αεροπορική εταιρεία Orion Airways, ετοιμάζει...

Με έμπειρα στελέχη ενισχύεται η νεα Κυπριακή αεροπορική εταιρεία Orion Airways, ετοιμάζει τρία αεροπλάν

Με έμπειρα στελέχη ενισχύεται η νέα κυπριακή αεροπορική εταιρεία, Orion Airways. Συγκεκριμένα, καθήκοντα Γενικού Οικονομικού Διευθυντή ανέλαβε ο Νικ Μανουδάκης γνωστός από την easyJet, ενώ τη θέση του Διευθυντή Πτητικής Εκμετάλλευσης ανέλαβε ο Τόνυς Οικονομίδης ο οποίος εργάστηκε στην Eurocypria.

image

Νικ ΜανουδάκηςΑποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Berkeley με πτυχίο στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά και ακολούθως πήρε μεταπτυχιακό από το Χάρβαρντ . Εργάστηκε για σειρά ετών σε διάφορες εταιρείες στις ΗΠΑ, ενώ αποτέλεσε από τα ιδρυτικά στελέχη της easyJet όπου επιτέλεσε γενικός οικονομικός διευθυντής. Στη συνέχεια εντάχθηκε στον όμιλο εταιρειών easyGroup όπου ασχολήθηκε με την επέκταση των δραστηριοτήτων του. Μετά την easyJet, ο κ. Μανουδάκης εντάχθηκε στη SkyEurope, ενώ ίδρυσε της DRS στη Σλοβακία. Στον τομέα των αεροπορικών εταιρειών ο κ. Μανουδάκης κατέχει εμπειρία 20 ετών.

Τόνυς ΟικονομίδηςΑποφοίτησε από το Chelsea College of Aeronautical & Automobile Engineering αποκτώντας δίπλωμα Μηχανικής Αυτοκινήτων και πιστοποιητικό τεχνικού μηχανικού από το City & Guilds London Institute. Άρχισε να εργάζεται στην αεροπορική βιομηχανία το 1981 και έξι χρόνια αργότερα ανέλαβε καθήκοντα καπετάνιου μέχρι το 2006 στις Κυπριακές Αερογραμμές. Αργότερα εντάχθηκε στην Eurocypria ως αναπληρωτής διευθυντής Πτητικής Εκμετάλλευσης. Συνολικά έχει 35 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των αερογραμμών, με 15.800 ώρες πτητικής πείρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Orion Airways πρόσφατα μετακόμισε στα νέα της γραφεία στη Λάρνακα, ενώ η νέα κυπριακή αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να έχει μέχρι το τέλος του έτους 3 αεροσκάφη (Β737) συνδέοντας την Κύπρο με την Αθήνα και το Λονδίνο σε καθημερινή βάση….

image

Προηγούμενο άρθροΑναλυτικά το πρόγραμμα των γενεθλίων του Ζωολογικού Κήπου στην γιορτή της Κυριακής
Επόμενο άρθροΌσο μένει διαθέσιμη η θέση του αριστερού οπισθοφύλακα θα πιστεύουμε τον Μιγκέλ Γκουιάμε