Αρχική Τελευταία Νέα Με μαρτυρίες δυο προεδρευόντων εκλογικών κέντρων συνεχίστηκε η διαδικασία στο εκλογοδικείο Λεμεσού

Με μαρτυρίες δυο προεδρευόντων εκλογικών κέντρων συνεχίστηκε η διαδικασία στο εκλογοδικείο Λεμεσού

Δυο ακόμη μαρτυρίες, μιας προεδρεύουσας και ενός προεδρεύοντα σε εκλογικά κέντρα, ακούστηκαν σήμερα στο εκλογοδικείο, στο πλαίσιο εξέτασης της εκλογικής αίτησης για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016, στο Δήμο Λεμεσού.

Η πρώτη, αφορούσε την κάλπη 82, στο εκλογικό κέντρο Δημοτικού Παναγίας Τριχερούσας, και η δεύτερη το Κέντρο Η` του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα, όπου και οι δυο μάρτυρες της Νομικής Υπηρεσίας, ανέφεραν πως η διαδικασία κύλησε ομαλά και δεν υπήρξε καμία ένσταση από τον οποιονδήποτε εκπρόσωπο κόμματος, σε σχέση είτε με αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια, είτε με τον τρόπο διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας το δικαστήριο απέρριψε ένσταση του δικηγόρου του Νίκου Νικολαΐδη να μην τεθούν ερωτήματα στους μάρτυρες, σε σχέση με έγγραφο που κατέθεσε ο αιτητής στις 14 Σεπτεμβρίου, σε συμπληρωματική ένορκη δήλωση και το οποίο αφορά τις διαφάνειες που παρουσιάστηκαν στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που έγιναν στους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων για τις εκλογές.

Από τους 11 συνολικά μάρτυρες που η Νομική Υπηρεσία αναμένεται να παρουσιάσει, έχουν ήδη εμφανιστεί στο εκλογοδικείο οι έξι, ενώ επόμενες δικάσιμοι έχουν οριστεί η 25η και η 28η Σεπτεμβρίου, ως επίσης και η 4η και 6η Οκτωβρίου. Όλες οι ακροάσεις αρχίζουν στις 10.30.

Πηγή: ΚΥΠΕ