Αρχική Υγεία Ουκ εν τω πολλώ το ευ, πιο ευτυχισμένα τα ζευγάρια που κάνουν...

Ουκ εν τω πολλώ το ευ, πιο ευτυχισμένα τα ζευγάρια που κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα

Ουκ εν τω πολλώ το ευ, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και φαίνεται πως η συμβουλή τους είναι διαχρονική, ισχύοντας ακόμη και για το σύγχρονο σεξ, αφού μια νέα αμερικανο-καναδική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πολύ σεξ δεν κάνει κατ’ ανάγκη τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους.

Τα ζευγάρια που κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα κατά μέσο όρο, φαίνεται πως είναι τα πιο ευτυχισμένα, υποστηρίζει διεθνής επιστημονική ομάδα αμφισβητώντας προηγούμενες μελέτες που ήθελα πιο ευτυχισμένα τα ζευγάρια που έχουν καθημερινή ερωτική επαφή.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του επιστημονικού εντύπου Social Psychological and Personality Science, ερευνητές από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, με επικεφαλήε την Δρ Έιμι Μούιζ του Πανεπιστημίου του Τορόντο, συνέλεξαν και ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν περισσότερα από 40.000 άτομα για περισσότερα από 40 χρόνια.

«Μολονότι το συχνότερο σεξ έχει συσχετιστεί με μεγαλύτερη ευτυχία, αυτό δεν ισχύει, όταν το σεξ γίνεται συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα. Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι είναι σημαντικό να διατηρεί κανείς μια βαθιά σχέση με τον/τη σύντροφό του, αλλά δεν είναι ανάγκη να κάνει σεξ κάθε μέρα, από τη στιγμή που έχει αυτή τη σχέση», εξηγεί η Δρ Μούιζ.

Η μελέτη συμπεριέλαβε μόνο έγγαμους ή ετεροφυλόφιλα ζευγάρια και ο συσχετισμός της συχνότητας του σεξ και της ευτυχίας δεν ίσχυε κατ’ ανάγκη για τους εργένηδες και άλλα είδη ζευγαριών. Να σημειωθεί ότι, τα έγγαμα ζευγάρια έτειναν να έχουν ερωτική επαφή κατά μέσο όρο μια φορά την εβδομάδα.

Επίσης, παρά τα στερεότυπα ότι οι άνδρες αναζητούν συχνότερα το σεξ από τις γυναίκες, η έρευνα δεν διαπίστωσε τέτοια διαφορά.

Τέλος, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι άνθρωποι συσχέτιζαν εντονότερα το σεξ με την ευτυχία παρά με το χρήμα. Δηλαδή, ένα άτομο αισθανόταν λιγότερο ευτυχισμένο όταν είχε αραιές ερωτικές επαφές, παρά όταν είχε χαμηλό εισόδημα.

Σε κάθε περίπτωση, η Δρ Μούιζ σημειώνει ότι αυτό που έχει σημασία σε μια σχέση είναι η ποιότητα της και όχι η συχνότητα των ερωτικών επαφών, η αλληλοκατανόηση και η ικανοποίηση των ερωτικών αναγκών και των δύο μελών του ζεύγους.

ΠΗΓΗ: health.in.gr…