Αρχική Τελευταία Νέα Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου υλοποιεί το διεπιστημονικού πρόγραμμα ανάγνωσης και παρουσίασης του...

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου υλοποιεί το διεπιστημονικού πρόγραμμα ανάγνωσης και παρουσίασης του Αστικού Ιστού της Λεμεσού

Συμπλέοντας με τις διακηρυγμένες Αξίες και την Ιδέα της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιτεκτονικής, στόχος της οποίας είναι η ανάδειξη του έργου του αρχιτέκτονα, ως κομβικό στοιχείο της αστικής ανάπτυξης, o Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου είναι στην διαδικασία υλοποίησης ενός διεπιστημονικού προγράμματος ανάγνωσης και παρουσίασης του Αστικού Ιστού της Λεμεσού.

Οι εκφάνσεις του προγράμματος θα κορυφωθούν τον μήνα Οκτώβριο κατά τον εορτασμό της ημέρας εκείνης.

Ως εκ τούτου ο Σύλλογος Αρχιτεχτόνων Κύπρου, σε συνεργασία, με το θέατρο Ριάλτο και τον Δήμο Λεμεσού, διενεργούν την πρώτη παρουσίαση του προγράμματος.

Η παρουσίαση της Εκδήλωσης με τίτλο “Λεμεσός / μετά την ανάπτυξη τι;” θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 20.4.2016, ώρα 18.30, στην Αίθουσα Τ.Παπαδόπουλος, ΤΕΠΑΚ, (οδός Ν. Ξιούτα) κατά την ανοιχτή συνεδρία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Το περιεχόμενο της πρώτης παρουσίασης, στην παρουσία των μελών του Συλλόγου και των ενδιαφερομένων, θα περιλαμβάνει: το σκεπτικό της εκδήλωσης, τα μεθοδολογικά εργαλεία, της φάσεις του προγράμματος, τους συμμετέχοντες, το χρονοδιάγραμμα, τις συγκεκριμένες αστικές περιοχές μελέτης, και τέλος θα προχωρήσουμε σε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής.

Το πρόγραμμα ευγενώς υποστηρίζεται από το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών (Φυτώριο), το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Χώρων, τον Παγκύπριο Οργανισμό Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, και την Εταιρία Λογοτεχνών Βασίλης Μιχαηλίδης….

image