Αρχική Τεχνολογία Παρουσιάστηκαν και κυκλοφορούν σήμερα τα νεα iPhone

Παρουσιάστηκαν και κυκλοφορούν σήμερα τα νεα iPhone

Και νέο, μικρότερο iPad Pro με οθόνη 9,7 ιντσών, σε εκδόσεις 32, 128 και 256 Gb, με την εταιρεία από το Κουπερτίνο να διεκδικεί ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο από την αγορά των παραδοσιακών PCs

Οι φήμες επαληθεύτηκαν, η Apple άκουσε τα «θέλω» μερίδας οπαδών του iPhone και τελικά παρουσίασε μια νέα, μικρότερη έκδοση της best seller συσκευής της, με οθόνη 4 ιντσών και επεξεργαστή που κατά τα λεγόμενα του Τιμ Κουκ και των συνεργατών του εξασφαλίζει επιδόσεις αντίστοιχες εκείνων του iPhone 6s.

To iPhone SE θυμίζει αρκετά το 5, φοράει το NFC τσιπάκι που επιτρέπει πληρωμές μέσω του Apple Pay και σύμφωνα με την εταιρεία από το Κουπερτίνο είναι το ισχυρότερο smartphone με οθόνη 4 ινστών που κατασκευάστηκε ποτέ. Αυτό χάρη στο 64bit Α9 επεξεργαστή και το ταχύτερο LTE μόντεμ.

To νέο, μικρό iPhone φοράει φωτογραφικό αισθητήρα 12 MPixels που καταγράφει βίντεο ανάλυσης 4Κ και αξιοποιεί τις εξελιγμένες λειτουργίες του iOS στον τομέα αυτό. Όπως εξάλλου τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σχετικά σύντομης παρουσίασης, η βάση εγκατάστασης του iOS 9 έχει ανέλθει στο 80% των ενεργών iOS συσκευών.

Ακόμα, η Apple παρουσίασε μια μικρότερη έκδοση του iPad Pro, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τον διάδοχο του iPad Air 2. Φοράει οθόνη Retina 9,7 ιντσών, τον πανίσχυρο Α9Χ επεξεργαστή, συνοδεύεται από έξυπνο πληκτρολόγιο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του μικρότερου πλαισίου και φυσικά υποστηρίζεται από το Apple Pencil, για όσους έχουν δημιουργικές ανησυχίες.

Το μικρό iPod Pro θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις των 32, 128 και (για πρώτη φορά) 256 Gb. Αντίστοιχη έκδοση, με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, έρχεται και για το μεγάλο iPad Pro, με την Apple να παρουσιάζει τα δύο υβριδικά tablets της ως τους πιο πειστικούς αντικαταστάτες των PCs .

Το νέο iPad Pro θα διατίθεται σε τέσσερα χρώματα, ασημί, γκρι, χρυσό και το ροζ χρυσό, ενώ η τιμή του θα ξεκινά από τα 599 δολάρια για την έκδοση 32 GB και Wi-Fi, ενώ οι εκδόσεις των 128 GB και 256 GB θα διατίθενται στις τιμές των 749 και 899 δολαρίων αντίστοιχα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα…