Αρχική Λεμέσιος Ποια είναι, αν υπάρχει, η πολιτική του Δήμου Λεμεσού για τους χώρους...

Ποια είναι, αν υπάρχει, η πολιτική του Δήμου Λεμεσού για τους χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, με εξαίρεση τα στυλλούθκια και τις κατ

Ανάπλαση του κέντρου της πόλης μας. Σπουδαίο έργο. Έγιναν πολλά. Πλατείες, πεζόδρομοι, κάτι που θα έπρεπε να έχουμε και δεν είχαμε ποτέ στη Λεμεσό. Πολλά έγιναν. Δυστυχώς πάρα πολλά δεν έγιναν. Άλλα λόγω έλλειψης ολοκληρωμένου οράματος και άλλα λόγω “χατηρκών”! Όπως η μη πεζοδρόμηση του εμπορικού δρόμου της πόλης.

Το συγκεκριμένο έργο, αυτό της ανάπλασης του κέντρου κι΄αφου δεν έχουμε άλλα έργα υπο εξέλιξη δυο χρόνια μετά την ολοκλήρωση του θα εγκαινιαστεί από τον υπουργό εσωτερικών σε λίγες μέρες. Βέβαια θα ήταν καλό να ρωτήσουμε τον υπουργό και τι έκανε επι θητείας του για την πόλη μας αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου σήμερα.

Το θέμα που θέλω να θίξω είναι το ποια είναι, αν δηλαδή υπάρχει που αυτό πιστεύω ότι δεν υπάρχει, η πολιτική του Δήμου Λεμεσού σε σχέση με τους σχεδιασμούς της ανάπλασης του κέντρου της πόλης μας και των χώρων στάθμευσης. Το μοναδικό που ο δήμος έχει κάνει για το θέμα αυτό είναι το ότι γέμισε την πόλη μας με κακάσκημα στυλούθκια.

Κι΄από την στιγμή που τα στυλούθκια δεν μπορούσαν από μόνα τους να λύσουν το πρόβλημα τότε ο δήμος Λεμεσού κατέβασε και τις μπαριέρες. Το αποτέλεσμα τραγικό. Οι πλατείες και οι πεζόδρομοι που θα εγκαινιάσει ο υπουργός έχουν πλέον μετατραπεί σε χώρους στάθμευσης όσων δεν τους κόφτει για τη Λεμεσό με την συνδρομή των αρχών.

Πέραν τούτου, η μοναδική, μια ήταν και δεν ξέρουμε τι έγινε ή μάλλον γιατί δεν έγινε, η μοναδική λοιπόν κίνηση του δήμου Λεμεσού για το θέμα της στάθμευσης ήταν να προκηρύξει τον Ιούλιο του 2010 διαγωνισμό για την μετατροπή του χώρου στάθμευσης κοντά στο παντοπουλείο, σε πολυόροφο χώρο στάθμευσης κάτω από την γη.

Σαν αποτέλεσμα στις 16 Νοεμβρίου 2011 είχαν υπογραφεί σχετικά συμβόλαια για το έργο ανάμεσα στον Δήμο Λεμεσού και την κοινοπραξία LOIS Builders Ltd και LOIS PARKING Ltd για την κατασκευή χώρου στάθμευσης σε τρία επίπεδα, ισόγειο και δυο υπόγεια, με συνολικές θέσεις στάθμευσης που θα έφταναν τις 330.

Το έργο αυτό θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις αρχές του 2013 και η εκμίσθωση του στην εταιρεία θα ήταν για 15 χρόνια. Έκτοτε δεν έγινε απολύτως τίποτα και τίποτα δεν έχουμε ακούσει για το θέμα, ούτε από την πλευρά της εταιρείας, που παρεπιμπτόντως έχει ολοκληρώσει πρόσφατα πολυόροφο χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα, αλλά ούτε κι΄από την δήμο.

Σήμερα η κατάσταση στο κέντρο της πόλης μας είναι χαωτική. Οι αρχές δεν ασχολούνται με την πάταξη της παράνομης στάθμευσης, οι διαθέσιμοι χώροι είναι προφανώς μη επαρκείς ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες και η εικόνα που εκπέμπει τα βράδια η Λεμεσός είναι περισσότερο εικόνα Καίρου σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής.

Έστω λοιπόν και σήμερα, ας είναι δηλαδή και σήμερα, ο Δήμος θα πρέπει να πάρει αποφάσεις. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή και ήδη έχουμε αργησεί πολύ. Αν θέλουμε να αναπτυχθεί το κέντρο και να προχωρήσει να μην μαράνει κάτι που δυστυχώς έχει αρχίσει να συμβαίνει θα πρέπει ο δήμος να σχεδιάσει μια τέτοια πολιτική.

Κι΄αυτή δεν μπορεί να είναι διαφορετική από το να δώσει κίνητρα, πολεοδομικά, φορολογικά, αν είναι δυνατόν σε συνεργασία με το κράτος και οικονομικά, για την κατασκευή περιμετρικά του κέντρου της πόλης μας πολυόροφων χώρων στάθμευσης με ταυτόχρονη πεζοδρόμηση του κεντρικού εμπορικού δρόμου της Λεμεσού.

Τέτοιοι χώροι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στην οδό Ναυπλίου (δρόμος της Πολυκλινικής), στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης πλησίον της οδού Ελευθερίας, στον χώρο στάθμευσης πλησίον του κάστρου, αλλά και σε άλλους χώρους όπου σήμερα λειτουργούν κάποιοι ισόγειοι ερασιτεχνικοί χώροι στάθμευσης.

Θέληση χρειάζεται και όραμα! Δυστυχώς δεν βλέπουμε ή δεν είδαμε τίποτα από τα δυό!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…