Αρχική ΤΕΠΑΚ Πρύτανης ΤΕΠΑΚ: “Πρώτιστος στόχος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η έρευνα”

Πρύτανης ΤΕΠΑΚ: “Πρώτιστος στόχος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η έρευνα”

Πρώτιστος στόχος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η έρευνα και σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε πλήρως το πολυετές αναπτυξιακό πλαίσιο Προγραμμάτων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας, με την ονομασία “RESTART 2016-2020″ανέφερε σήμερα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Ανδρέας Αναγιωτός.

Χαιρετίζοντας την παρουσίαση του προγράμματος στο ΤΕΠΑΚ, από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), ο κ.Αναγιωτός σημείωσε πως η έρευνα για το Πανεπιστήμιο έχει μεγάλη σημασία και είναι ο πρώτιστος στόχος του στους στρατηγικούς προγραμματισμούς του.

“Είναι το όραμα μας να γίνουμε ένα Πανεπιστήμιο που να χαρακτηρίζεται από την αριστεία στην έρευνα και τη διεθνή αναγνώριση”, ανέφερε και υπέδειξε ότι η συμμετοχή και επιτυχία στα νέα προγράμματα είναι μονόδρομος για το ΤΕΠΑΚ.

Υπενθυμίζοντας ακόμη τις πρόσφατες επιτυχίες του Πανεπιστημίου, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στα 500 καλύτερα του κόσμου, τα 200 καλύτερα της Ευρώπης και έχει διακριθεί ως το νεαρότερο ανερχόμενο Πανεπιστήμιο της Ευρώπης, ο Ανδρέας Αναγιωτός σημείωσε πως “μπορεί να πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός για εμάς, αλλά την ίδια στιγμή είναι και μια πρόκληση, καθώς θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο που έχουμε φτιάξει με πολλούς μόχθους”.

Την ικανοποίηση του που, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση στη Λευκωσία, το ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό φιλοξενεί τη δεύτερη παρουσίαση των νέων προγραμμάτων, στην παρουσία του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου της πόλης, εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του ΙΠΕ Βασίλειος Τσάκαλος, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσουν στην πορεία και πιο εξειδικευμένα σεμινάρια….