Αρχική Λεμέσιος Πως το προτιμάτε, “Η παλλουκωμένη πόλη” ή “H πόλη των παλουκιών”; Το...

Πως το προτιμάτε, “Η παλλουκωμένη πόλη” ή “H πόλη των παλουκιών”; Το κέντρο αποκτά χαρακτήρα, “Πάμε στα παλλούκια”;

image
image
image

Πρόσφατα ο Παγκοσμίου φήμης ειδικός σε marketing και προώθηση Πήτερ Οικονομίδης στον οποίο ανατέθηκε να δημιουργήσει το Limassol Branding είπε ότι από την Λεμεσό λείπει κάτι που να την χαρακτηρίζει.

Αναφέρθηκε σαν παράδειγμα στο Παρίσι λέγοντας ότι στο μυαλό σου έρχεται ο Πύργος του Άιφελ, στην Αθήνα με τον Παρθενώνα, στο Λονδίνο με το Μπίγκ Μπεν και ούτω καθεξής, λέγοντας ότι αυτό λείπει από την Λεμεσό.

Ε, λοιπόν κύριε Πήτερ Οικονομίδη, σου λέμε ότι τώρα έχει και η Λεμεσός πλέον τον δικό της μοναδικό χαρακτήρα. Είναι η πόλη των παλλουκιών ή θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η παλλουκωμένη πόλη.

Όπως λοιπόν κύριε Οικονομίδη βλέπεις στις πιο κάτω φωτογραφίες, μετά τα δεκάδες παλλούκια που κοσμούν τα πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης μας, τώρα παλλούκια διακοσμούν και τους δρόμους του κέντρου.

Ως εκ τούτου θα μπορούσε εύκολα να προωθηθεί κύριε Οικονομίδη το εξής για το κέντρο της Λεμεσού. “Πάμε στα παλλούκια“; Έτσι όταν κάποιος το ακούει αυτό αμέσως στο μυαλό του να έρχεται η εικόνα του κέντρου της πόλης μας.

Ως εκ τούτου αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε μια πόλη με πολλές δράσεις γέλιου και σωστά ο δήμος μας θα διαγωνιστεί στο Mayors Challenge με αυτή την πρόταση. Οι πιο κάτω εικόνες άλλωστε το δείχνουν ξεκάθαρα.

Δείχνουν ότι είμαστε για τα γέλια, όλοι μας, ο καθένας μας ξεχωριστά λόγω της νοοτροπίας που έχουμε και η οποία στο τέλος οδηγεί και τις αρχές να κάνουν αυτά τα γελοία πράματα. Γελάστε λοιπόν με την καρδιά σας.

ο ΛΕΜΕΣ ιος

Υ.Γ. Ο Συγκεκριμένος δρόμος θα έπρεπε να ήταν η είσοδος στο δίκτυο πεζοδρόμων του κέντρου από τον παραλιακό. Θα έπρεπε εκεί να ανοίγεται η πλατεία Αγίας Νάπας, να γίνεται η σύνδεση προς την πλατεία του κάστρου, να οδηγεί προς τον πεζόδρομο Αγίου Ανδρέου και τα ιστορικά κτήρια του δημαρχείου και της πρυτανίας και δια μέσου της Σαριπόλου να καταλήγει στην ομώνυμη πλατεία. Αυτό θα έπρεπε να ήταν ένα ενιαίο δίκτυο πεζοδρόμων και πλατείων το οποίο ο δήμος δίστασε ή δεν θέλησε να δημιουργήσει οδηγώντας μας στις λύσεις με τα παλλούκια οι οποίες δυστυχώς είναι αναγκαίες….