Αρχική Λεμέσιος Ρε μανία με τους πεζοδρόμους!!!

Ρε μανία με τους πεζοδρόμους!!!

Είχα την φαεινή ιδέα, να διαβάσω αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μέσα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας, Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ, ΤΟ ΘΕΜΑ για το παντοπουλείον, με τίτλο, “Ώρα μηδέν για την δημοτική αγορά, στην ad hoc επιτροπή η μελέτη που ετοίμασε ο Κρίστης Δημητρίου”.

Διαβάζοντας λοιπόν τις εισηγήσεις για τις χρήσεις όπως συμπεριελήφθηκαν στην μελέτη του κύριου Δημητρίου, ένοιωσα ότι οι εισηγήσεις της μελέτης με κάλυπταν πλήρως. Είναι χρήσεις τις οποίες πολλές φορές σκέφτηκα ότι θα έπρεπε και θα μπορούσε να φιλοξενήσει το παντοπουλείον και με τις οποίες θα μπορούσε να αναγεννηθεί.

Από την άλλη σκεφτόμουνα πάντοτε όπως κάνω για το κάθε τι και το σκέφτηκα και τώρα, ότι μπορεί και να κάνω λάθος. Γιατί απλά δεν είμαι ειδικός επί του θέματος και από την αρχή διερωτήθηκα και γιατί ο δήμος δεν όρισε ένα επιστήμονα, ειδικό σε τέτοια θέματα, για να ετοιμάσει αυτή την μελέτη. 

Πέραν των εισηγήσεων με επικεφαλίδα ΧΡΗΣΕΙΣ, ο “μελετητής” δείχοντας να κατέχει και γνώσεις συγκοινωνιολόγου αναφέρθηκε και στο θέμα , ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ. Και βεβαίως όπως κάνει σε κάθε ευκαιρία κατέληξε “βάζοντας τα” με την πιθανότητα κατασκευής κάθε πεζόδρομου και  κάθε πλατείας στο κέντρο της πόλης μας, ζητώντας για μια ακόμη φορά από τον δήμο, όπως οι Γεωργίου Γενναδίου και Θέμιδος, να παραμείνουν κανονικοί δρόμοι.

Κι΄εμείς λέμε ξανά! Ρε μανία με τους πεζόδρομους!

Οι Γεωργίου Γενναδίου και Θέμιδος είναι δυο δρόμοι οι οποίοι σύμφωνα με τα σχέδια της ανάπλασης του κέντρου της πόλης, συμπληρώνουν και ενώνουν τις πλατείες Σαριπόλου και Πανεπιστημίου αντίστοιχα και οι οποίοι είναι ακατανόητο στην κοινή λογική, για το πως η παραμονή τους σε δρόμους, όπως ζητά ο “μελετητής”, θα βοηθούσαν και δεν θα κατέστρεφαν περισσότερο, το κέντρο της πόλης μας.

Θυμίζουμε βέβαια ότι υπάρχει και το προηγούμενο με την περσινή εισήγηση του ιδίου “μελετητή” ο οποίος ζητούσε να μην πεζοδρομηθεί  το μέρος της οδού Σαριπόλου το οποίο καταλήγει στην ομόνυμη πλατεία. Ένα σημείο το οποίο είναι ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα σήμερα στο κέντρο της πόλης μας, ένας δρόμος ο οποίος φυτωζωούσε με άδεια ερηπωμένα καταστήματα γεμάτα ψύλλους και νυφίτσες, ο οποίος σήμερα έχει καταστεί σημείο αναφοράς στο κέντρο της Λεμεσού.

Ως εκ τούτου Δήμαρχε περιττόν να σου πω ότι δεν κοιμήθηκα από τα νεύρα και το άγχος μου όταν διάβασα αυτές πάλι τις θέσεις, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Και σου λέω ότι η ευθύνη είναι απολύτως δικιά σου.  Γιατί οι επιλογές δεν πρέπει να γίνονται στην βάση της προσωπικής φιλίας, αλλά στην βάση της επιστημονικής ανάλυσης και του γενικότερου καλού, αλλά κι΄ακόμη και με βάση το λαικό αίσθημα.  

Τέλος, δήμαρχε, γνωρίζω ότι κάνετε προσπάθεια και ετοιμάζετε σχέδια για να μπορέσετε να πάρετε χρηματοδότηση για ανάπλαση και του δυτικού μέρους του κέντρου της πόλης μας, από κονδύλια και ταμεία της Ε.Ε.. Αυτό το θέλουμε όλοι μας, είμαστε μαζί σας σε αυτή την προσπάθεια κι΄αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που θα πρέπει να υλοποιήσετε το έργο που γίνετε τώρα, όπως έχει αυτό σχεδιαστεί. Και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα κάνετε.

Διαβάστε πιο κάτω τις θέσεις του “μελετητή” για τους δυο δρόμους, κάθως επίσης και όλο το δημοσίευμα από την ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:“Η μελέτη κατέδειξε ότι αν δυσκολεύει η πρόσβαση του καταναλωτή στη Δημοτική Αγορά, εκείνος θα προτιμήσει να καταφύγει στην φρουταρία ή την υπεραγορά της περιοχής του. Υποδεικνύεται ακόμα ότι είναι λάθος να πεζοδρομηθούν οι οδοί Θέμιδος και ειδικότερα η οδός Γεωργίου Γενναδίου όπου αποκλείει ακόμα μια πρόσβαση στην Δημοτική Αγορά. Ήδη έχουν αποκλειστεί οι δύο από τις τέσσερις προσβάσεις, όπως επισημαίνεται. Το πρόβλημα στάθμευσης αναμένεται να λυθεί με την ανέγερση του χώρου στάθμευσης στην οδό Ανδρέα Θεμιστοκλέους”.

Διαβάστε επίσης την απάντηση της γνωστής συμπολίτιδας μας χορογράφου, Λίας Χαράκη, η οποία στα πλαίσια μιας πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης που παραχώρησε στο ΛΕΜΕΣΟΡΑΜΑ και στην Νίτσα Παύλου, απαντώντας στην ερώτηση, Τι θα ήθελες να δεις στη Λεμεσό;, είπε:

“Θα ήθελα να δω πεζοδρόμια στα οποία θα μπορώ να κυκλοφορώ με τα μωρά μου και το καροτσάκι τους, χωρίς παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω. Θα ήθελα επίσης να δω πιο πολλούς ποδηλατόδρομους. Το ιδανικό για μένα θα ήταν το κέντρο της πόλης χωρίς αυτοκίνητα, δηλαδή πεζόδρομος”.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙΗ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΑΡΙΠΟΛΟΥ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…