Αρχική Τελευταία Νέα Συνέχεια στο εκλογοδικείο Λεμεσού για ψηφοδέλτια που αμφισβητήθηκαν

Συνέχεια στο εκλογοδικείο Λεμεσού για ψηφοδέλτια που αμφισβητήθηκαν

Τη μαρτυρία δυο ακόμη προεδρευόντων σε εκλογικά κέντρα άκουσε σήμερα το Εκλογοδικείο Λεμεσού, στο πλαίσιο εξέτασης της εκλογικής αίτησης για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016, στο Δήμο Λεμεσού.

Η πρώτη μαρτυρία αφορούσε ψηφοδέλτιο στο κέντρο Ζ` του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Φύλας, το οποίο ο προεδρεύων έκρινε άκυρο επειδή έφερε διπλό «Χ» στο τετραγωνάκι της υποψηφιότητας Ανδρέα Χρίστου και η δεύτερη, ψηφοδέλτιο στο κέντρο Ε` του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, το οποίο επίσης θεωρήθηκε άκυρο, καθώς στο τετραγωνάκι του υποψηφίου Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου, υπήρχε μουντζούρα κάτω από τον σταυρό προτίμησης.

Αν και οι μαρτυρίες που παρουσίασε ο αιτητής, σε προηγούμενες διαδικασίες, ανέφεραν πως υπήρξε προφορική ένσταση από τους εκπροσώπους του ΑΚΕΛ, οι δυο προεδρεύοντες υποστήριξαν πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε επίσημη ένσταση για τα αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια και για τον τρόπο χειρισμού τους και πως όλα κύλησαν ομαλά κατά την εκλογική διαδικασία.

Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί οκτώ μάρτυρες από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου (10:30).

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο όρισε δικάσιμους και την 4η και 6η Οκτωβρίου.

(ΚΥΠΕ)