Αρχική Τελευταία Νέα Συνεχίζει να έχει πιθανότητα για βροχές αύριο η Λεμεσός

Συνεχίζει να έχει πιθανότητα για βροχές αύριο η Λεμεσός

Ασταθές αέριες μάζες και μέτριο ως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κύριος αίθριος αλλα σύντομα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στα ανατολικά τμήματα τις οροσειράς του Τροόδους προς Μαχαιρα αλλα και πιο ανατολικά προς πεδινές περιοχές του εσωτερικού κύριος μεταξύ Λευκωσίας-Λάρνακας όπου και αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι καταιγίδες αργότερα θα κινηθούν ανατολικά-νοτιανατολικά. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και δεν αποκλείεται σε πεδινές περιοχές βορειοδυτικά τις πόλης τις Λάρνακας να δημιουργηθούν προβλήματα. Οι υπόλοιπες περιοχές του νησιού ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, αρχικά ασθενής μέχρι μέτριοι 2-4 bft και το απόγευμα στα νότια και δυτικά παραλια μέτριοι ως ισχυροί 4-5 Bft με ριπές που θα φτάνουν τα 6 Bft. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, 29 έως 31 στα παραλια και 17 στην χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές αίθριος αλλα στα βόρεια παραλια και περιοχή Ριζοκαρπάσου αναμένονται τοπικές καταιγίδες. Οι αστραπές θα φαίνονται από όλο το νησί. Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες στην περιοχή του Ριζοκαρπάσου. Σύντομα όμως θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις κύριος στις νότιες πλαγιες τις οροσειράς τροόδους αλλα και σε ημιορεινές περιοχές τις επαρχίας Λεμεσού και Λάρνακας όπου και αναμένονται βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι καταιγίδες από εκεί θα κινηθούν νότια και έχει καλή πιθανότητα να επηρεαστεί και η Λεμεσός. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες με πιθανό χαλάζι. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ημιορεινά βόρεια τις Λεμεσού δεν αποκλείεται να δώσουν τοπική βροχή. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Την Κυριακή, Δευτερα και Τρίτη η περιοχή μας θα επηρεάζεται από σχετικά ψηλες πιέσεις και θερμές αέριας μάζες από βόρεια Αφρική. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο και την Δευτερα θα φτάσει τους 37-38 βαθμούς στην Λευκωσία. Από την Τεταρτη αρχίζει να μας επηρεάζει πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα. Τέλος τις βδομάδας και Σαββατοκύριακο αναμένεται αλλαγή του καιρού με τοπικές βροχές.

kitasweather.com…