Αρχική Τελευταία Νέα Συντομότερα από ότι περιμέναμε οι εκλογές – Νέο πιθανό σενάριο

Συντομότερα από ότι περιμέναμε οι εκλογές – Νέο πιθανό σενάριο

Μετά τους προβληματισμούς και τις εντάσεις που δημιούργησε η ανακοίνωση για διεξαγωγή των εκλογών την ίδια Κυριακή των Καρναβαλιών, τα εκλογικά επιτελεία και κόμματα φαίνεται να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να ψάχνουν εναλλακτικά σενάρια για μετακίνηση των εκλογών. Οι αντιδράσεις του κοινού γύρω από το ζήτημα εγείρει έντονες ανησυχίες καθώς ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να αυξήσει τα ποσοστά της αποχής.

Η ιδέα και πρόταση που τέθηκε επί τάπητος να μεταφερθεί η παρέλαση του καρναβαλιού το Σάββατο αντί την Κυριακή δεν έχει αποκλειστεί εντελώς. Παρ ‘όλα αυτά όμως η επικρατέστερη άποψη βρίσκει ως ασφαλέστερη επιλογή την επίσπευση της διεξαγωγής των εκλογών. Ήδη πολιτικοί κύκλοι βλέπουν ως πιθανή την διεξαγωγή τους την 28η Ιανουαρίου και 4η Φεβρουαρίου.

Το σίγουρο είναι πως βάσει συντάγματος, ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να αναλάβει καθήκοντα μέχρι και την 1η Μαρτίου.Για μία τέτοια απόφαση θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα σε συνάντηση που θα έχουν για το εν λόγω ζήτημα με το υπουργείο εσωτερικών.

 

Πληροφορίες από Καθημερινή