Αρχική Τελευταία Νέα Το Θέατρο Ριάλτομεταφέρει στην Κύπρο τον πετυχημένο θεσμό “ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ” στο νοσοκομείο Λεμεσού

Το Θέατρο Ριάλτομεταφέρει στην Κύπρο τον πετυχημένο θεσμό “ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ” στο νοσοκομείο Λεμεσού

Το Θέατρο Ριάλτο, στο πλαίσιο της πολιτιστικής και κοινωνικής του δράσης, μεταφέρει στην Κύπρο τον πετυχημένο θεσμό “ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ σε νοσοκομεία”. Σε συνεργασία με τους ηθοποιούς Στέλιο Ανδρονίκου και Βαρβάρα Χριστοφή, έχει προγραμματίσει μια σειρά τέτοιων παραστάσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, αρχίζοντας από τις 11 Απριλίου.

Οι δύο ηθοποιοί θα επισκέπτονται κάθε φορά ένα θάλαμο ή και έναν ασθενή, θα τους παραθέτουν μια λίστα με έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας: για την υπομονή (Ιστορία του Ιώβ από την Παλαιά Διαθήκη), για τον έρωτα (Ανεράδα του Βασίλη Μιχαηλίδη), για την αγάπη (Από τι ζουν οι άνθρωποι του Λέοντος Τολστόι), για το όνειρο (Το όνειρο ενός γελοίου του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι) και για τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής (Ο γέρος και η θάλασσα του Έρνεστ Χέμινγουει) – οι ασθενείς επιλέγουν και το έργο ζωντανεύει επιτόπου μπροστά στα μάτια τους. Με τα πιο απλά και αυθεντικά μέσα που μπορεί να διαθέτει ένας ηθοποιός: το σώμα και την φωνή του.

Κατά αυτόν τον τρόπο οι παραστάσεις του ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ, παρέχουν στον ασθενή ψυχική υποστήριξη, μεταγγίζουν χαρά, χιούμορ, ελπίδα και αποτελούν μέρος της αποθεραπείας τους.

Οι παραστάσεις του ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ είναι δίνονται δωρεάν στις ώρες επισκέψεων του κοινού, μεταξύ των ωρών: 13:00 – 14:00 και 17:00 – 19:00, κατόπιν αιτήματος του ασθενή, ο οποίος μπορεί να επιλέξει είτε να παρακολουθήσει μόνος την παράσταση, είτε μαζί με άλλους ασθενείς, είτε με άλλους, δικούς του ανθρώπους.

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Στέλιος Ανδρονίκου και η ηθοποιός Βαρβάρα Χριστοφή, θα ήθελαν να δώσουν μια μικρή παράσταση για σένα, γύρω από το κρεβάτι σου. 

Αρκεί να μας πάρεις τηλέφωνο ή να το πεις σε κάποια νοσοκόμα ή στο γιατρό σου ή σε κάποιον υπεύθυνο της κοινωνικής υπηρεσίας και αυτός θα μας ενημερώσει καλώντας στο τηλέφωνο 96 81 85 83 και 96 55 47 93. 

Η παράσταση θα κρατάει μισή ώρα με σαράντα λεπτά. Έχουμε έξι ιστορίες από την παγκόσμια λογοτεχνία με διάφορα θέματα που θα σου τις παρουσιάσουμε εκείνη τη στιγμή και εσύ θα μπορείς να διαλέξεις μία. 

Μπορείς να την παρακολουθήσεις μόνος σου με κλειστή την πόρτα του θαλάμου ή και με κάποιους συγγενείς σου, όπως επίσης μπορείς να το συζητήσεις και με κάποιον συνασθενή σου και να παίξουμε για όλο τον θάλαμο. Θα θέλαμε πολύ να σε γνωρίσουμε και να μοιραστούμε τις ιστορίες μας μαζί σου. Μην φοβηθείς λοιπόν να το ζητήσεις και εμείς θα είμαστε εκεί!Σκηνοθεσία: Στέλιος ΑνδρονίκουΧορηγοί: Εταιρεία Medochemie και Υπουργείο ΥγείαςΠληροφορίες / Κρατήσεις 96818583www.rialto.com.cy

– See more at: http://city.sigmalive.com/article/16605/mia-theatriki-episkepsi-se-astheneis-sti-lemeso#sthash.VfuHATzk.dpuf…