Αρχική Τεχνολογία Το Linux εκτιμάται ότι θα είναι το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα στα οχήματα...

Το Linux εκτιμάται ότι θα είναι το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα στα οχήματα του 21ου αιώνα

Παρόλο που κανείς δεν επιλέγει το όχημα που θα αγοράσει ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που τρέχει το σύστημα infotainment, αλλά και τα συστήματα του αυτοκινήτου, το Linux δείχνει ότι αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στους ανάμεσα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Ήδη μεγάλοι κατασκευαστές όπως είναι οι Ford, Mazda, Mitsubishi και Subaru ετοιμάζονται να ενσωματώσουν το Linux στα μελλοντικά μοντέλα που θέλουν να παρουσιάσουν.

image

Το Automotive Grade Linux ή αλλιώς AGL είναι ένα συνεργατικό σχήμα ανοιχτού κώδικα, το οποίο έχει ως απώτερο στόχο του την ανάπτυξη ενός κοινού πακέτου λογισμικού για το συνδεδεμένο αυτοκίνητο του άμεσου μέλλοντος. Σε αυτό το συνεργατικό σχήμα συμμετέχουν πολλά ηχηρά ονόματα, όπως είναι εκείνο της Oracle, της Qualcomm, της Texas Instruments και πολλών άλλων. Αναλυτικότερα, τέσσερις αυτοκινητοβιομηχανίες και 10 εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο AGL.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εδραίωση του Linux ως του κύριου λειτουργικού συστήματος σε συστήματα αυτοκινήτων θεωρείται ως μία σημαντική εξέλιξη στο πεδίο του Internet of Things, με το ανοιχτό λογισμικό να είναι ένα βασικό όχημα εξέλιξης του αυτοκινήτου στον 21ο αιώνα.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…

Προηγούμενο άρθροΦιλικός αγώνας σήμερα ανάμεσα στην ΑΕΛ και την ΑΕΖ, στις 19:00 στην Ερήμη
Επόμενο άρθροΤο πρόβλημα με το θαλάσσιο νερό παραμένει και το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους