Αρχική Τεχνολογία Χειρισμός του smart home με το HoloLens

Χειρισμός του smart home με το HoloLens

Ένα νέο project του HoloLens βάζει το κράνος ενισχυμένης πραγματικότητας της Microsoft σε πρώτο ρόλο στο χειρισμό του smart home. 

Κατά τη διάρκεια του HoloLens hackathon στο Σαν Φρανσίσκο, δύο developers, ο Ian Sterling και ο Swaroop Pal παρουσίασαν έναν νέο τρόπο που επιτρέπει τον χειρισμό διαφόρων έξυπνων συσκευών με τη βοήθεια του HoloLens και συγκεκριμένων χειρονομιών. Το concept αυτό ονομάζεται IoTxMR και βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, αλλά δείχνει μία όψη από το μέλλον.

Ένα από τα στοιχεία που απασχολεί τους ερευνητές είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να αλληλεπιδράσουν οι διάφορες έξυπνες συσκευές μεταξύ τους, καθώς και το πρωτόκολλο επικοινωνίας βάσει του οποίου θα μπορεί να περνά μία εντολή από τη μία συσκευή στην άλλη. Οι developers ονομάζουν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο χειρισμός του smart home με το HoloLens ως virtual Zen mode, τονίζοντας την άνεση που μπορεί να προσφέρει.

image

Μπορεί να μοιάζει με σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν αποκλείεται στο κοντινό μέλλον με τη βοήθεια συσκευών όπως το HoloLens και άλλες εφαρμογές του augmented reality, να αποτελεί κανόνα ο χειρισμός των διάφορων έξυπνων συσκευών μας με κινήσεις στον αέρα. Σίγουρα, τέτοια projects όπως το IoTxMR είναι ενδεικτικά του πώς θα είναι το μέλλον μας….

Προηγούμενο άρθρο“Το πρωτάθλημα αρχίζει κι΄εξέδρα πλημυρίζει”, όλοι οι δρόμοι για τους Αελίστες οδηγούν σήμερα στη Γερμασόγεια
Επόμενο άρθροΚλείνει ο παραλιακός Αυγουστιάτικα για έργα του ΣΑΛΑ, εργασίες μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου