Αρχική Τεχνολογία Όλα τα κινητά της ForcePhone με τεχνολογία 3D Touch

Όλα τα κινητά της ForcePhone με τεχνολογία 3D Touch

H ForcePhone είναι μία τεχνολογία 3D Touch που έχει αναπτυχθεί από τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ. 

Οι ερευνητές έχουν αντλήσει την έμπνευσή τους για την ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας από τις ταινίες του Batman, σύμφωνα με το PC Magazine και επιδιώκουν να κάνουν καθολική τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης της πίεσης που ασκείται σε μια οθόνη αφής σε όλα τα smartphones που κυκλοφορούν. Αυτό θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την σημαντική αλλαγή του τρόπου αλληλεπίδρασης με ένα μοντέρνο smartphone, άσχετα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιεί.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της τεχνολογίας ForcePhone σε σχέση με τις αντίστοιχες διατάξεις που χρησιμοποιεί η Apple στο iPhone 6S, είναι ότι δεν απαιτείται κάποια ειδική οθόνη, ή εξειδικευμένοι αισθητήρες. Όλα γίνονται με τη χρήση του ηχείου της συσκευής, το οποίο εκπέμπει έναν ήχο εκτός του ανθρώπινου ηχητικού φάσματος, αλλά το οποίο μπορεί να γίνει αντιληπτό από το μικρόφωνο μέσα από τις δονήσεις. Η παρεμβολή του δαχτύλου στο ηχητικό πεδίο και η πίεση που ασκεί πάνω στην οθόνη γίνονται έτσι αντιληπτά από το εξοπλισμένο με ForcePhone κινητό.

Έπειτα, ειδικό λογισμικό αναλαμβάνει να μεταφράσει αυτές τις πληροφορίες σε εντολές. Οι ερευνητές θα παρουσιάσουν την τεχνολογία ForcePhone στο πλαίσιο στα τέλη του επόμενου μήνα στη MobiSys 2016 στη Σιγκαπούρη.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…

Προηγούμενο άρθροΠοιές κάρτες λείπουν από την ΑΕΛ ενόψει και της πρεμιέρας
Επόμενο άρθροO όμιλος Atterbury βάζει στα πλάνα του και ένα νεο mall στη Λεμεσό