Αρχική Από το Παρελθόν Ακτή του Κυβερνήτη, Governor’s Beach ή επιτέλους Κάλυμνος, όπως είναι το πραγματικό...

Ακτή του Κυβερνήτη, Governor’s Beach ή επιτέλους Κάλυμνος, όπως είναι το πραγματικό όνομα της ανατολικότερης παραλίας της Λεμεσού

Ακτή του Κυβερνήτη, το Governor’s Beach:Η Ακτή του Κυβερνήτη, όπως αποκαλούμε το Governor’s Beach, δεν είναι παρά ένα εξώνυμο το οποίο προήλθε μέσα από την Αγγλοκρατία και δεν πηγάζει από κάπου ιστορικά. Το εξώνυμο αυτό δόθηκε στην συγκεκριμένη περιοχή μιας κι΄εκεί υπήρχε το εξοχικό όπου παραθέριζε ο εκάστοτε Άγγλος Κυβερνήτης.

Από τους Άγγλους, στον Μακάριο:Με την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την “αποχώρηση” των Άγγλων, το εξοχικό παραδόθηκε στον τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας  Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Ο Μακάριος  χρησιμοποιούσε το εξοχικό ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ μετά τον θάνατο του το εξοχικό έκλεισε και παραμένει μέχρι σήμερα κλειστό.

Ίσως ήλθε η ώρα για το πραγματικό όνομα, Κάλυμνος:Σήμερα και με δεδομένο ότι για πέραν των 30 τόσων χρόνων δεν υπάρχει πλέον κανένα εξοχικό κανενός κυβερνήτη και δεν υπάρχει καν κυβερνήτης στην περιοχή, ίσως να έφθασε η ώρα το ανατολικότερο κομμάτι της παραλίας της Λεμεσού να πάρει πίσω το πραγματικό του όνομα, δηλαδή αυτό που βγαίνει ιστορικά και που είναι το Κάλυμνος.

Από τους σφουγγαράδες του ομώνυμου Ελληνικού νησιού:Το όνομα Κάλυμνος προήλθε σύμφωνα με την ιστορία από τους σφουγγαράδες του ομώνυμου Ελληνικού νησιού οι οποίοι έρχονταν στην Κύπρο για σπογγαλιεία και στην συγκεκριμένη περιοχή ελλιμένιζαν τα σκάφη τους.  Μάλιστα και όπως αναφέρεται παλαιότερα η παραλία αυτή αποκαλείτο και σαν Καλυμνώ….