Ο Πάτρικ Βουό ήταν ο πρωταγωνιστής για την ομάδα της ΑΕΛ, στον προημιτελικό του κυπέλλου στο ΓΣΠ όταν με τα τέρματα του η ΑΕΛ έστειλε εκτός κυπέλλου τον ΑΠΟΕΛ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής ήταν αυτός που σκόραρε και στον ημιτελικό με την Ομόνοια στο Τσίρειο κι΄έτσι η ΑΕΛ έφτασε στον μεγάλο τελικό.
Ο Βούο, ήταν ο ωραίος του κυπέλλου για την ΑΕΛ. Έγινε όμως και ο πιο μοιραίος και δυστυχώς γι΄αυτόν το όνομα του θα μείνει στην ιστορία γι΄αυτό που δεν έκανε πέντε λεπτά πριν το τέλος του τελικού κι΄όχι γι΄αυτά που έκανε πριν. Κι’ αυτό που δεν πέτυχε κόστισε για την ΑΕΛ πολλά. Γιατί αν ο Βουό σκόραρε στο πέναλτυ, δεν θα πετύχαινε απλά ένα γκολ.
Θα πετύχαινε για την ΑΕΛ πολύ περισσότερα. Θα γινόταν το back to back στους τίτλους μετά από πάρα πολλά χρόνια. Θα συμμετείχε η ΑΕΛ σε Ευρωπαική διοργάνωση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά από πολλά χρόνια. Θα ήταν οικονομική ενίσχυση, θα ήταν η εδραίωση της ΑΕΛ στις μεγάλες ομάδες, θα ξόρκιζε το φάντασμα των χαμένων τελικών.
Όλα αυτά δεν τα έχασε ο Πάτρικ Βουό. Τα έχασε η ΑΕΛ μέσα από τα πόδια του Βουό, ο οποίος σίγουρα δεν ήταν ο πιο κατάλληλος για να εκτελέσει το πέναλτυ αυτό. Άλλωστε μόλις είχε χάσει με τον ίδιο τρόπο ένα ακόμη πέναλτυ την περασμένη εβδομάδα. Φταίει κι΄αυτός, αλλά φταίει κι΄αυτός στον πάγκο, που είχε και τον πρώτο λόγο για το θέμα.
Από την άλλη είχαμε έναν άφαντο μέχρι τον τελικό ποδοσφαιριστή, να γίνεται σε μερικά λεπτά αθάνατος. Ήλθε τα Χριστούγεννα στην Λεμεσό από την μακρινή Κόλο Κόλο, χωρίς να έχει την λάμψη με την οποία τον γνωρίσαμε όταν αγωνιζόταν με την φανέλα του Αστέρα στην Ελλάδα.
Δεν έφτανε αυτό, ότι δηλαδή αγωνιστικά μας ήλθε πέσμενος, μας ήλθε και χωρίς την χαρακτηριστική του αφάνα, μιας και ήλθε στην Λεμεσό κουρεμένος. Και δικαιολογημένα πολλοί είπαν, μπας και έπαθε όπως κι΄ο Σαμψών όταν τον είχε κουρέψει η Δαλιδά; Είναι αυτός δηλαδή ο λόγος που “εξίασε την μάππα του”;
Ως εκ τούτου, φτάσαμε στον μεγάλο τελικό. Ο Καρντόσο βρισκόταν στην γωνιά του πάγκου και παρακολουθούσε το παιγνίδι. Δεν φαινόταν ωστόσο να τον ψάχνει ο προπονητής του. Δεν το έκανε μέχρι και το ξεκίνημα της παράτασης του αγώνα. Όταν ο Παουλίνιο ο οποίος είχε μπει σαν αλλαγή, τραυματίστηκε.
Και τι σου είναι η μοίρα. Τραυματίστηκε ο Παουλίνιο τον οποίο ο κ.Χριστοφόρου θέλησε να τοποθετήσει στην μεσαία γραμμή, δεν ήταν και η θέση του, και μετά τον τραυματισμό του αναγκαστικά δεν υπήρχε άλλος και έτσι στο παιγνίδι πέρασε ο Καρντόσο. Ο Αργεντίνος πάτησε στον αγωνιστικό χώρο και δεν έχασε την ευκαιρία.
Σε δυο μόλις λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ο Οράσιο Καρντόσο με μια βολίδα, με έναν πραγματικό κεραυνό, έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Ντεγκρά, έσβησε έτσι τον θρύλο του Παύλου Σάββα και ταυτόχρονα το δικό του όνομα έγινε από την στιγμή εκείνη αθάνατο.
Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και γι΄αυτό είναι ο βασιλιάς των σπορ.
ο φούρπΟς…