Αρχική Τελευταία Νέα Αραιή σκόνη και μεμονωμένες βροχές στο μενού του καιρού

Αραιή σκόνη και μεμονωμένες βροχές στο μενού του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή όπως αναφέρει η πρωινή πρόγνωση του καιρού. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία ωστόσο υποχωρεί προοδευτικά από το βράδυ.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ κατά διαστήματα αναμένεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, που είναι πιθανόν σε κάποιες περιπτώσεις να συνοδεύονται και από βροντές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ.

Το απόγευμα στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοανατολικές ως νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο σταδιακά μέχρι το απόγευμα, θα καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές ως βορειοδυτικές διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα, τοπικά στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά περιόδους, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές στα νότια και στα ανατολικά του νησιού.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει πτώση, ενώ μέχρι το Σάββατο θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να παραμείνει ωστόσο κοντά στις κλιματολογικές μέσες τιμές για την εποχή.